Nyheter och tips

Previewstips oktober – Uncanny X-force

fredag 6 augusti, kl 11:39 av 3 kommentarer

uncanny-x-force-1PREVIEWS #263: Tillhör du en av dem som sörjer Marvels nyligen nedlagda X-force? X-mens hemliga black ops med Wolverine i spetsen som på uppdrag av Cyclops tagit tag i problem för smutsiga för de vanliga X-men. Det brukar ju heta att ”X-men don’t kill” – något man verkligen inte kunnat säga om X-force. Fiender har snittats upp till höger och vänster. Teamet upplöstes dock av Cyclops i och med det lyckliga slutet på den nyss avslutade crossovern Second Coming. Något Wolverine inte var helt nöjd med. Enter the Uncanny X-force – Wolverines nya och ännu mer hemliga version av teamet – inte ens Cyclops känner till det. Det kommer att bestå, förutom Wolverine själv, av Archangel, Deadpool, Psylocke och Fantomex. Första numret släpps den 6 oktober och skrivs av Rick Remender och tecknas av Jerome Opena. Just Remenders medverkan kanske inte är något att hurra över med tanke på hans totalhaveri med Frankencastle. Men Opena som tidigare gjort bra ifrån sig med Punisher och Moon Knight gör att serien känns värd att kolla upp.

Kommentarer

 1. Tengil says:

  Det är ju en laguppställning som skulle kunna bli intressant att läsa. Är dock lite tveksam till Deadpool som koncept men har egentligen inte läst något alls med honom.

 2. Sandra says:

  Verkar som en jättetuff laguppställning, Fantomex är ju jättebra och Psylocke var min första favorit när jag först började läsa X-Men som liten tjej. Jag gillade inte att läsa en serie där hjältarna var mördare och hade svårt för förra varvet med X-Force (den X-Force jag älskar stavas Milligan/Allred, där de visserligen mördar men knappast är hjältar, precis som Punisher vilket också är en intressant serie som inte förutsätter sympati för sin huvudperson).

  Remender har skött Franken-Castles första arcs ganska bra, tycker jag, även om han inte har en så bra känsla för Daken som t.ex. Marjorie Liu eller Daniel Way.

  Remender har en nyskapande Deadpool-berättelse med i Deadpool #1000 om ni vill se hur han sköter figuren. (Där har ni några sidor Lapham också.) Annars tycker jag att Swierczynski har den roligaste Deadpoolen medan Gischler kan dra. Daniel Way och Van Lente är lite mer hit-and-miss. Tycker jag iaf.

 3. Sandra says:

  Deadpool var för övrigt fiende till X-Force ofta, t.ex. i Code Red-crossovern med den röda Hulken.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...