Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 24

fredag 13 juni, kl 21:38 av 0 kommentarer

pearls-before-swineVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

GoComics: Först har vi en nyhet som egentligen hände förra veckan men den är lika glädjande nu som då. Stephan Pastis, skapare av seriestrippen Pearls Before Swine, avslöjade vad många anat men ingen riktigt velat tro. Det var verkligen Bill Watterson (Kalle och Hobbe) som bidragit med sin penna i tre av förra veckans strippar. Watterson har nästan försvunnit från jordens yta efter att han avslutade Kalle och Hobbe 1995 men efter en mailkontakt med Pastis blev det ett samarbete mellan herrarna. Ända villkoret Watterson hade var att Pastis inte fick avslöja något förrän alla tre stripparna var publicerade, vilket också skedde. För er som vill följa händelseförloppet rekommenderar jag en läsning av Pastis blogg. Mycket trevlig och rolig läsning.

Empty-Man-001-coverA-bac28Boom! Studios: Cullen Bunn är en synnerlig flitig man med flera pågående serier på olika förlag (Magneto, Marvel Comics, The Remains, Monkeybrain, The Sixth Gun, Oni Press och Sinestro, DC Comics). Nu ger han sig återigen in i skräckgenren med serien The Empty Man som handlar om ett virus som orsakar hallucinationer, mordiskt raseri och katatoniskt tillstånd. Två federala agenter utreder virusets följder samt flera farliga religiösa sekter som skapats i pandemins fotspår. Tecknar gör Vanesa R. Del Rey.

Image ComicsThat’s Because You’re A Robot är en one-shot av David Quantick som handlar om två poliser i ett framtida Los Angeles. De har precis fått reda på att en av dem är en robot. Problemet är bara att ingen, inte ens poliserna själva, vet vem det är. Serien är tecknad i en psykedelisk pop-art-stil av britten Shaky Kane.

BYAROBOTcover-web-84ad6I Wildfire beger vi oss återigen till Los Angeles där några forskare lyckas genmanipulera en växt som får den att växa ohejdat fort. Istället för att lösa världssvälten verkar forskarna skapat en apokalyps utan dess like.

Marvel Comics: Efter Brandon Seifert och Karl Molines Seekers of The Weird (med snygga omslag av Mike Del Mundo) tar sig Disney Kingdoms an nya karaktärer och miljöer förknippade med deras nöjesfält. Den här gången från Imagination! som är en del av den futuristiska Epcot-parken i Disney World. Här har man sedan 1983 kunnat möta draken Figment och hans skapare, vetenskapsmannen/trollkarlen Dreamfinder, i en värld där fantasin får fritt spelrum. Jim Zub (Skullkickers) står för författandet och tecknar gör Filipe Andrade (Captain Marvel)

FIGMENT2014001-DC11-LR-90dbcÖvrigt: Infinity Man and The Forever People är en ny serie från DC Comics med nya versioner av karaktärer som existerade i Jack Kirbys Fourth World. Red City är en kriminalhistoria från Image Comics som utspelar sig på Mars. Angry Birds får en egen tidning hos förlaget IDW (skriven av Jeff Parker) och Robert Venditti kickar igång Valiant Entertainments senaste event Armor Hunters.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...