Recensioner

Ultimate Wolverine vs. Hulk # 1 & 2

söndag 2 november, kl 22:08 av 2 kommentarer

Vad som från början skulle bli en miniserie i sex delar löpande varannan månad under 2006 stannade på grund av okända förseningar vid endast två nummer. Resterande fyra nummer skall enligt utsago släppas under 2008, men det känns tveksamt om det verkligen blir så. Hur som helst, de två nummer som släppts utspelar sig i mitten av Ultimates 2 och berättar vad Hulk har haft för sig efter att ha undkommit det dödsstraff (via atombomb) han dömdes till för att ha dödat 852 personer på Manhattan. Det visar sig att Nick Fury (Shields chef, som i Ultimate-version är en svart man med ögonlapp istället för en vit man med ögonlapp) listat ut att Hulk/Bruce Banner befinner sig i Tibet, och anlitar Wolverine för att ta sig dit och ta kål på den spontant mordiske psykopat som Hulk visat sig vara.

I stora drag är det det som hinner hända innan del två är slut, så det är fullt förståeligt att många tappat hoppet efter att ha blivit lämnade i sticket i snart två år med en gigantisk cliffhanger uppkörd i ansiktet (även om det är en cool sådan). Detta till trots, jag gillar det mesta med Ultimate Wolverine vs. Hulk, den är visuellt väldigt välgjord, och Ultimate-tolkningarna av Marvels karaktärer är, som de enligt mig oftast är, intressantare än sina ”vanliga” versioner. Det enda jag stör mig på (förutom det helt orimliga uppehållet) är att Hulk är så otroligt osympatisk – han mosar sin franska terapeut, biter ihjäl ett gäng irländska bönder, äter upp deras kor och har uppenbarligen lagt beslag på varenda könsmogen brud i Tibet. Svår kille att tycka om.

Så här slutar det:

Manus: Damon Lindelof
Illustration: Leinil Francis Yu
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] ansvarar Leinil Francis Yu med sin rätt personliga stil (som jag gillat skarpt i exempelvis Ultimate Wolverine vs. Hulk men som jag inte är säker passar riktigt här). Bra team, men levererar […]

  2. […] första numren av en Marvel-serie vid namn Ultimate Hulk vs. Wolverine (den recension finner ni här). Damon Lindelof, mest känd som medskapare och exekutiv producent av Lost, stod för […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...