Recensioner

Dark Avengers #3

lördag 21 mars, kl 15:24 av 3 kommentarer

dark-avengers-3-previewTredje numret av Dark Avengers är i princip uppdelat i två olika episoder. I den första episoden får vi i en tillbakablick se hur Norman Osborn rekryterar The Sentry och hans power of one million exploding suns till hans nya Avengers. Med en miljon exploderande solar till sitt förfogande är The Sentry alltså en av de potentiellt mäktigaste superhjältarna, men han är även en psykiskt labil karaktär som tyngs av tanken på att varje gång han själv gör något bra så gör hans onda motpart The Void något ont för att balansera upp det. Resultatet är att The Sentry oftast sitter och är allmänt sinnesförvirrad i sitt torn ovanpå Avengers huvudkvarter. Iallafall tills Norman Osborn dyker. Osborn är ju även han som de flesta vet plågad av ett psykopatiskt alter ego; Green Goblin. Genom att använda sina egna problem och sin personliga kamp mot galenskapen som exempel så lyckas han övertala The Sentry att förneka The Voids existens och gå med i Avengers. Det här utspelas genom en dialog på 9 sidor, och även om det kan låta tradigt med så mycket snack utan action så är det här utan tvekan de starkaste sidorna i Dark Avengers sedan starten. Brian Michael Bendis ger här Norman Osborn en ytterligare, mer mänsklig dimension, och det känns som att just dynamiken mellan karaktärerna kan bli en av de starkaste kvaliteterna i den här serien.

darkavengers2Den andra episoden består av fortsättningen på Dark Avengers fight mot Morgana Le Fay som inleddes i föregående nummer. Det är egentligen inget fel på den här delen av storyn, men i jämförelse med föregående del så känns fighten mellan Avengers och Morganas demonarmé inte direkt jättespännande. Rätt kul i och för sig att se hur dåliga de föredetta superskurkarna och sociopaterna är på att samarbeta med varandra under press, och trots tungviktare som Ares och Sentry så är det tydligt att den här nya laguppställningen har en hel del att lära innan de är redo att ersätta originalen. Stort plus i kanten även för scenen där Hawkeye (aka Bullseye) genomborrar Morgana med 5 pilar och droppar kommentaren And I watch you burn in the eye of my sun. Lika delar storstilat som sinnesrubbat. Rent utseendemässigt så är Mike Deodato Jr fortfarande som klippt och skuren för den här serien med sin mörka stil, men jag kan inte låta bli att tycka att han slarvar och tecknar lite väl hafstigt i vissa rutor. Hoppas att han tightar till det i kommande nummer.

Författare: Brian Michael Bendis
Illustratör: Mike Deodato Jr.
Förlag: Marvel
Betyg: 3++/5

Kommentarer

  1. Silwer says:

    Allt ska vara så jevla ”Dark” numera, Bendis borde ta en lång semester och sluta skriva så mycket skit.
    Han är en duktig crimeförfattare typ Powers eller Alias men jag tycker han börjar bli värdelös för vanliga superserier faktiskt, inse sina begränsningar i stället för att skriva allt elände Marvel ger ut.

  2. […] följer på Twitter. Idag bjuder han på en skiss för en av sina personliga favoritscener från nyligen recenserade Dark Avengers #3. Klicka bilden för löjligt hög […]

  3. Ferdinand says:

    Jag tycker faktiskt att Dark Reign hittills funkat förvånansvärt bra. Betydligt bättre än vad som kom efter Civil War.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...