Recensioner

Agents of Atlas #2

måndag 20 april, kl 12:19 av 2 kommentarer

Nu har jag läst två nummer av Agent of Atlas och jag förstår fortfarande inte riktigt vad den handlar om. Jag får ingen kläm på karaktärerna. Jag förstår inte om de är onda eller goda. Inte vad deras agenda är, eller om de jobbar med eller mot Norman Osborne och hans H.A.M.M.E.R.

agents_of_atlas_2_coverAgent of Atlas är ett hopkok av gamla karaktärer som Marvels föregångare Atlas Comics gav ut på 50-talet. Serien lider därför lite av samma brister som jag tycker att Project Superpowers gör. Helt okända karaktärer som man saknar relation till. Agents of Atlas känns även den precis lika rörig i sin handling. Det är svårt att hänga med och förstå vad som verkligen händer. Författaren Jeff Parker verkar tro att jag som läsare har lika bra koll på gamla Silver Age-serier som han har. Det hade funkat bättre om han börjat dessa två nummer med att mjukstarta och bygga upp en introduktion av karaktärerna istället för att bara hoppa rakt in i den smått förvirrande handlingen.

Kanske är det jag som är dum i huvudet som inte greppar detta. Parker skrev 2006 en miniserie där teamet debuterade i Marvels 616-universum. Kanske måste man ha läst den för att få ut något av den här serien. Men det känns ändå konstigt att inte introducera nya läsare bättre när den tar steget fullt ut och blir en reguljär titel. Så, sorry Gorilla-Man, Jimmy Woo, M-11, The Uranian, Namora och Venus. Vår bekantskap är nog över för denna gången.

Manus: Jeff Parker
Illustration: Carlo Pagulayan och Gabriel Hardman
Förlag: Marvel
Betyg: 2/5

Betyg: 2/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Gorilla-Man, riktigt bra namn.

  2. Ferdinand says:

    Det är alltid coolt med pratande apor med stora puffror och kläder. Men det var nog det enda som var riktigt bra.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...