Recensioner

War of Kings #6

torsdag 6 augusti, kl 23:34 av 4 kommentarer

war_of_kings_6_coverDå var det slut då, rymdäventyret som har pågått sedan november förra året. War of Kings har så här sammanfattningsvis varit ett av de bästa megaeventen som Marvel har klämt ur sig på flera år. Både seriekritiker och fans verkar vara överens om det. En stor anledning till det är man har begränsat det till de tidningar som varit relevanta, d.v.s. Marvels kosmiska titlar som Nova och Guardians of the Galaxy. Plus en riktigt bra huvudminiserie. Visst, det har släppts en del meningslösa serier också (War Of Kings: The Savage World Of Skaar, jag talar om dig), men i stort har de flesta serierna fungerat bra och varit en given del av en större historia.

Ok, nu innebär detta sista nummer i miniserien inte det verkliga slutet av eventet War of Kings. Dels kommer ett nummer av Guardians of the Galaxy som, utifrån hur förra numret slutade, verkar ha rätt stor betydelse för det slutgiltiga slutet. Och vad det får för konsekvenser för hela universum. Men framför allt kommer om drygt en månad one-shoten War of King: Who Will Rule?. Jag antar att det är i den vi verkligen får se vem som slutligen vinner kriget, Black Bolt eller Emperor Vulcan. Men i det här numret får vi i alla fall se det som vi gått och väntat på ända sedan november. En fett bashing mellan herrarna ovan. Och utgången är inte helt given. Inte heller vem som har det moraliska övertaget. Det har sedan starten kännts som att det är psykot och vuxenbabyn Vulcan som varit eventets bad guy. Men det tar faktiskt en vändning som jag inte riktigt hade förväntat mig.

I det stora hela är det ett riktigt bra avslutande nummer. Det innehåller en hel del lösa trådar. Saker som kommer bli intressanta att följa i kommande serier. Vad händer med Havoc och Polaris nu? Kommer de återvända till jorden och X-men? Vad händer med Starjammers? Vad händer med Gladiator? Dan Abnett och Andy Lanning kommer att ha massor av bra stoff när de fortsätter att skriva Marvels kosmiska grejer.

Manus: Andy Lanning, Dan Abnett
Illustration: Paul Pelletier
Tusch: Rick Magyar
Färgläggning: Wil Quintana
Förlag: Marvel
Betyg: 4++/5

Kommentarer

 1. Jonas says:

  När kommer TPB:n!?

 2. Ferdinand says:

  Ett inlägg om det kommer imorgon. Tålamod.

 3. Stefan says:

  Vilka nummer av de tre tidningar handlar om denna storyn? 🙂
  Så ska jag springa och införskaffa de så snabbt jag bara kan!

 4. Ferdinand says:

  Stefan: Kolla dagens inlägg om War of Kings-samlingarna. Så här när eventet nästan är över skulle jag rekommendera att köpa trades.

  Men om du vill veta vilka tidningar och vilka nummer War of Kings gått i så kolla in den här länken:

  http://en.wikipedia.org/wiki/War_of_Kings

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...