Recensioner

The Marvels Project #1

måndag 17 augusti, kl 20:54 av 0 kommentarer

the_marvels_project_1_coverOk, hur föddes hela Marvels universum? Varför dök supermänniskan plötsligt upp. Det är det Ed Brubaker försöker berätta i The Marvels Project — ett försök att knyta ihop Marvels (då under namnet Timely Comics) första superhjältar från 30- och 40-talet med den nya våg som kom under 60-talet och förändrade hela bilden av vad en superhjälteserie kunde vara. Ursprunget går tillbaka till tiden kring innan andra världskrigets utbrott och USAs experiment med att hitta ett sätt att kunna bekämpa Hitlers nazityskland med. En form av kapprustning i skapandet av den ultimata soldaten skulle det också kunna kallas.

Den här serien, tillsammans med Ultimate Comics Avengers #1, var den som jag såg fram mest emot bland onsdagens seriesläpp. Tyvärr levererar den inte alls på samma sätt som Avengers. Ed Brubaker och Steve Epting har tidigare  gjort helt fantastiska saker med Captain America. Det här håller absolut inte samma klass. Det är framför allt Epting som inte riktigt lever upp till mina krav. Hela serien har en lite dassig känlsa över sig. Jag tror till stor del beror på den rätt urvattnade färgläggning. Visst, det ska utspela sig under 30-talet. Men jag tycker ändå inte att det är en ursäkt för att den där stunsen saknas. Sen tycker jag att Epting inte riktigt lyckats med sin karaktärsdesign. Ofta är karaktärerna lite för lika varandra att man blandar ihop dem. Ofta får man backa tillbaka i läsning för att förstå. Jag tycker att man kan förvänta sig något bättre än det från Epting.

Brubakers historia börjar trevande men kan säkert bli något. Det brukar vara så — att man måste ha lite tålamod med förstanummer. Problemet med manuset i mina ögon är att det påminner väldigt mycket om Kurt Busiek och Alex Ross’ Marvels från 1994. Har man läst den känns första numret The Marvels Project lite överflödigt. Kanske tar det en egen vändning i kommande nummer. Vi hoppas på det.

Manus: Ed Brubaker
Illustration: Steve Epting
Tusch: Steve Epting
Färgläggning: Dave Stewart
Förlag: Marvel
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...