Recensioner

The Marvels Project #2

måndag 14 september, kl 11:05 av 6 kommentarer

marvelsproject2Att försöka knyta ihop och banta ner 70 års Marvel-kontinuitet till en miniserie är ingen lätt uppgift och Ed Brubaker ska ha cred för att han överhuvudtaget försöker. Men trots det fina och stora ambitionerna så kommer jag inte ifrån känslan att The Marvels Project #2 saknar något. Även om det här numret är bättre än det första och att vi börjar få se karaktärer och händelser som Marveliter i alla fall har hyfsad koll på så händer det inte så jäkla mycket. För mig känns det mest som om den bara står och stampar och inte riktigt vill komma igång ordentligt, vilket skulle kunna vara helt ok om jag hade haft någon form av känsla av att The Marvels Project kommer att sluta i någonting bra. Nu är det inte så. Faktum är att jag varken vet ut eller in om miniserien kommer att vara bra eller dålig i slutändan.  Just nu känns det som att The Marvels Project lika gärna kan bli riktigt bra i slutändan, eller så blir det bara pannkaka av alltihop.

Trots det så tycker jag ändå att Ed Brubaker och Steve Epting gör ett bra arbete med det här numret och jag håller tummarna för att de båda kan styra The Marvels Project mot en bra avslutning i de kommande sex numren. Kanske så kommer serien att lyfta ordentlig när karaktärer som Captain America, Iron Man, Wolverine och de andra i X-Men börjar dyka upp. Vem vet…

Manus: Ed Brubaker
Illustration: Steve Epting
Tusch: Steve Epting
Färgläggning: Dave Stewart
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2/5

Kommentarer

 1. Ferdinand says:

  Jag har inte läst detta nummer eftersom att jag inte verkar ha fått mitt ex via min prenumeration ännu. Men jag känner igen det du säger i hur jag kände för det första numret. Otroligt trevande.

 2. Magnus says:

  Först sågar du serien totalt och sedan tycker du att skaparna av densamma gör ett bra jobb??? Hur skall du ha det?

 3. Johan says:

  Jag håller inte med om att jag totalsågar serien. Det jag tycker är den stora bristen med Marvels Project är att den, precis som Ferdinand säger, är otroligt trevande, i alla fall i det två nummer som hittills har kommit ut. Däremot inte sagt att Brubaker och Epting har gjort ett dåligt jobb. Både manus och illustration tycker jag håller en godkänd nivå, men jag hade väntat mig lite mer. Men det kanske kommer, vissa serier är ju lite ”slowstarters”…

 4. Ferdinand says:

  En lustig sak med Brubaker just nu är att jag hade skitstora förväntningar på Marvels och knappt några alls på Reborn. Marvels har hittills inte levererat och Reborn har varit betydligt bättre är jag trodde att den skulle vara. Så kan det gå 🙂

 5. Ferdinand says:

  Läste den till slut igår. Måste säga att jag tyckte den var helt ok. Jag gillade särskilt delen med Nick Fury. Marvels Project får godkänt av mig.

 6. […] och Epting kommer att leverera mer från samma tidsepok framöver. Noterbart är att varken Johan eller Ferdinand var speciellt imponerade av The Marvels Project i början. Manus: Ed […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...