Teckna serier

Första veckan är gjord

söndag 20 september, kl 18:26 av 2 kommentarer

Efter över en vecka borta ifrån skrivandet är det äntligen dags igen. Har nu gjort min första vecka på The Joe Kubert School. Hur har det varit då? Jo, mycket arbete. Vi har ungefär 2 nya läxuppgifter varje dag. Vilket betyder skola mellan 8.30 till 14.45 plus 6-8 timmar läxor. Låter det tufft? Som fan, men jag har ändå svårt att finna ett ord annat än underbart för att beskriva allt.

Förra fredagen fick vi 8000 kr i material som vi ska ha under året. Sedan hade vi lite rundvandring. Efter lunchbreaket kom dagens höjdpunkt, Joe Kubert. Han höll sitt årliga tal för alla nya elever. Kändes rätt surrealistiskt. Jag menar Joe Kubert har hållt på med serier och konst professionellt i 70 år nu. Han började som 12 åring. Bara det är galet. Han har gjort Hawkman, Sgt. Rock och Tor bland annat. Det är lite som att ha Stan Lee framför sig som berättar om vad vi ska förvänta oss och hur vi ska lyckas. Brevid honom till höger står Adam Kubert och till vänster står Andy Kubert. Alla är dem lärare på skolan och har också sina studios i skolan där dem jobbar med sina projekt. Efter talet fick vi mingla lite och blev presenterade för alla. Första året har man Adam Kubert, andra året Andy Kubert och sedan tredje året får vi självaste Joe Kubert som lärare.

Nu till första veckan. Vi har haft det relativt lugnt än så länge. Tyvärr verkar många redan ha halkat efter, men lyckligtvis ligger jag fortfarande rätt bra till och har gjort klart mina uppgifter för veckan samma dag jag fått dem och kunnat somna ca. 23.00 varje dag. Vissa sitter dock uppe till klockan blivit framåt 02.00 på natten. Försöker göra mitt bästa här men man måste också komma till insikt att man inte vet ett skit. Än så länge i alla fall. Ska bli intressant att jämföra de arbeten jag gjort nu med de vi kommer göra om ett år.

Så här ser mitt schema ut för det kommande året. Med detta följer en liten förklaring om vilka lärarna är. Vi har en för och en eftermiddagslektion. Alltså AM och PM.

Måndag
AM: Basic Drawing I m/ Fernando Ruiz – Mr. Ruiz är av många ansedd som en av de hårdaste lärarna vad jag förstått det. Han är hårt arbetande på Archie Comics, men han gör också lite superhjälteserie grejer. Han är utan att överdriva galet grym. Kommer garanterat bli en lärare att försöka imponera på. Detta kommer dock bli tufft om inte omöjligt.
PM: The Human Figure I m/ Joel Tidey – Denna klass består av anatomilära där vi bland annat har nakna modeller.

Tisdag
AM: Lettering m/ Doug Baron – Denna läraren är en av få om fortfarande gör serier på Old School-vis alltså allt för hand. Han släpper sina egna hjälte/komedi-serier. Har arbetat på Valiant Comics som färgläggare. Här kommer vi lära oss att göra text och pratbubblor både för hand och på dator.
PM: Methods & Materials I m/ Kim DeMulder – I denna lektion ska vi lära oss om material och hur vi använder dem på bästa sett. Antar att det blir mycket bläck och sådant. DeMulder har jobbat länge på bland annat DC Entertainment (f.d. DC Comics). Där var han inker och jobbade på Swamp-Thing. Han har också gjort Nick Fury och She-Hulk vill jag minnas. Tror han hade något att göra med en bröstvårs-skandal på John Byrnes gamla She-Hulk serie.

Onsdag
AM: Design m/ Alec Stevens – Här är det lite att lära sig hur man ska lägga upp en sida och designa den på bästa sätt. Hittills har vi lärt oss hur man lägger upp ett fokus på ett omslag rätt.
PM: Paste-Ups & Mechanicals I m/ Fabio Redivo – Detta är en datalektion där vi lär oss hur vi ska använda vår Mac och Photoshop och Illustrator. Kommer bli mycket färgläggning. Redivo jobbar som lite all-around kille på ett mindre förlag. Mest som färgläggare dock.

Torsdag

AM: Layout m/ Bob Hardin – Detta är en av det intressantaste och roligaste lektionerna. Vi lär oss hur man får ihop en bra komposition i teckningen, sin produkt alltså. Det är allt från advertising art till seriesidor. Hardin är expert på Hot Rods och bilar. Bra på karikatyrer också och han har jobbat inom advertising en del.
PM: Intro To Animation m/ Doug Compton – Detta är våran animationslektion där vi studerar och ska göra tecknad film. Läraren har jobbat med Ren & Stimpy och gjort mycket annat.

Fredag
AM: Narrative Art I m/ Adam Kubert – Denna lärare behöver ingen större introduktion. Känner ni inte igen namnet förtjänar ni inte att kalla er serienördar. GOOGLE IT! Hur som helst är detta hur vi lär oss bryta ner och berätta en historia i bildrutor. Det är svårare än man tror, men samtidigt oerhört kul. Vi fick också se vad han håller på med för Dark Reign: The List – Spider-Man, vilket var lite coolt.
PM: Humor & Caricature I m/ Doug Baron – Den här lektionen var riktigt rolig. Vi fick i uppdrag att ta en superhjälteserie och blanda ihop men en tecknad TV-serie. Jag gjorde Smurfarna/Avengers. Gammelsmurfen är Thor. Bild kommer snart.

Det är allt för tillfället. Det kommer mer updates nästa vecka och fler bilder på mina arbeten. Vi Hörs!

Kommentarer

  1. Henke says:

    Låter galet coolt det där! 🙂

  2. Jag skulle just sälja alla gamla DC-tarzan som jag hade. Många av dem var tecknade av Joe Kubert och enligt min mening så var han en av de vassare moderna Tarzantecknarna. Han gjorde fantastiska splasch-sidor.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...