Recensioner

Ultimate Comics: Armor Wars #1

måndag 21 september, kl 15:27 av 2 kommentarer

ultimate_comics_armor_wars_1_coverFörsta numret av Ultimate Comics: Avengers var helt otroligt bra. Mark Millar levererade precis det där jag ville ha. Det känns bra att Marvel satsar på bra författare med sina Ultimate-titlar. Vid sidan av Millars Avengers så skriver Brian Michael Bendis Ultimate Comics: Spider-Man. Jag har inte skrivit något om just den men de två första numren har varit helt ok. Utöver Millar och Bendis så är även Warren Ellis med på Ultimate-tåget med sin Armor Wars. Som alltid när det gäller grejer av Ellis så är förväntningarna höga. Och Armor Wars är en hyfsad serie. Men tyvärr känns det att Ellis skrivit detta första numret med vänsterhanden utan att riktigt bry sig. Mycket av det som gör en serie till en typisk Ellis-serie finns där. Mest i form av den typ av smart och witty dialog som brukar känneteckna Ellis. Och det är framförallt intressant att se alkoholisten Tony Stark i Ellis händer. Den halvfulle, desillusionerade och sarkastiske Stark påminner ofta rätt mycket om Ellis själv. Så det borde ju egentligen vara en riktigt bra serie. Men det saknas på något sätt tillräckligt mycket hjärta och engagemang från Ellis sida för att det riktigt ska lyfta. Utöver det gör illustratören Steve Kurth ett helt ok jobb — utan att på något sätt glänsa.

Armor Wars känns långt ifrån att vara en oumbärlig serie. Om du bara ska läsa en Ultimate-titel så rekommenderar jag att du lägger dina pengar på Millars Avengers istället.

Manus: Warren Ellis
Illustration: Steve Kurth
Tusch: Jeffrey Huet
Färgläggning: Guru Efx
Förlag: Marvel
Betyg: 2++/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Kanske inte direkt kopplat till just den här serien, men är det bara jag som inte alls gillar utseendet på rustningen i Ultimate Iron Man? Stör mig ofta på hur hjälmen ser ut.

  2. petterblue says:

    Jag delar i princip exakt samma åsikt. Har aldrig riktigt gillat utseendet på Ultimate Iron man, och då speciellt hjälmen.

    En look jag gärna hade sett mer av dock är den anime-inspirerade rustningen Tony Stark bar i House of M (även om serien var sådär)!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...