Recensioner

Ultimate Comics: Avengers #2

söndag 27 september, kl 23:46 av 1 kommentar

ultimate_avengers_2_020Minns du att Ferdinand nästan gav första numret av Ultimate Comics: Avengers fem av fem i betyg för en tid sedan? Jag är lika snubblande nära att ge även det här andra numret toppbetyg. Jag ska villigt erkänna att jag varit rätt så skeptiskt inställd till Ultimate Comics: Avengers efter allt trams med Ultimates 3 och Ultimatum. Som så många andra så tycker även jag att Mark Millars Ultimates, både del 1 & 2, är något av det bästa som Marvel någonsin fått ur sig, och jag har haft svårt att tro att någon, Millar själv inkluderad, skulle kunna skapa en uppföljare som håller samma höga klass. Så, skepsis, men även en stor förhoppning om att Millar med Carlos Pachecos hjälp ska lyckas lyfta Ultimates till sina forna glansdagar. Glädjande nog så är Ultimate Comics: Avengers #2 en serie som slår ihjäl all skepsis med en rostig spade och begraver den till sjöss. Så bra är det nämligen.

Handligen här är rak och effektiv: Captain America har fått reda på att den neonazistiska lönnmördaren tillika megamisantropen Red Skull är hans son, och kaptenen verkar vara villig att ta sig för i princip vad som helst för att få tag i honom. Större delen av det här numret består av bakgrundshistorien för Captain Americas okände son, och utan att egentligen spoila något så skulle jag vilja påstå att det här är ett av de obehagligare ursprungen till en superkskurk på väldigt länge. Ironiskt att en genomgod beskyddare av demokratin får en genomond massmördare till son. I och för sig så är ultimate-versionen av Captain America kanske inte riktigt lika präktig som standardversionen, men i jämförelse med sin son är han här ett rosendoftande helgon. Spännande är det hur som helst rakt igenom, och Pachecos detaljerade och actionintensiva illustrationer ger Millars manus en nästan filmisk känsla. Det finns egentligen inget negativt alls att säga om den här serien just nu, men i och med att det fortfarande inte är helt klart vad Millar har på lut åt våra nya Avengers och att det fortfarande känns mest som ett introduktionsnummer så nöjer vi oss här med en väldigt stark fyra.

Manus: Mark Millar
Illustration: Carlos Pacheco
Förlag: Marvel
Betyg: 4++/5

Kommentarer

  1. […] Väldigt svår kategori, men jag drar till med Ultimate Comics: Avengers #2. Sjukt tight, brutalt och snyggt från första till sista sidan. Läs recensionen här. […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...