Recensioner

New Mutants #5

lördag 17 oktober, kl 23:41 av 1 kommentar

newmutants5Nu snackar vi! I och med att arcen med New Mutants vs. Legion avslutades i förra numret (missade att recensera, men det var faktiskt ett helt ok avslut) så lämnar illustratören Diogenes Neves över pennorna till den för mig främmande Zachary Baldus. Vilket lyft! Baldus har en skön tecknarstil där det ser ut som om han tecknat allt med en blyertspenna, och hans rätt säregna sätt att teckna karaktärer känns för mig väldigt passande för den här serien. Hans stil och karaktärer påminner en del om Frazer Irvings, som bland annat gjort tidigare recenserade Silent War. Jag kan tänka mig att det finns de som inte alls gillar det Baldus gör här, men jag finner det smått briljant. Han ger enligt mig New Mutants en vitamininjektion och den personlighet den som Neves aldrig riktigt lyckades få fram. Tyvärr så har jag inte lyckats hitta någon preview från det här numret så att ni kan få en försmak av Baldus, men lita på mig, du borda gilla det här. Kolla in hans personliga site i brist på annat: zacharybaldus.com.

Även handlingsmässigt så tar den här serien ett stort steg framåt, och det verkar som att Zeb Wells i och med det här femte numret blivit lite varm i kläderna och fått lite feeling för teamet och deras kollegor. Som du säkert förstått av omslaget ovan så gör rymdroboten Warlock – en av mina personliga favoritkaraktärer hos Marvel – comeback, och vi får även en inblick i hur New Mutants gör sig hemmastadda i nya mutantfristaden Utopia parallellt med att vi får följa Legions rehabilitering och teamets debrief efter fighten mot honom. Mycket som händer med andra ord, men Wells och Baldus lyckas presentera allt på ett snyggt sätt och i ett lagom tempo. Jag har känt ett rätt stort mispepp inför den här versionen av New Mutants under seriens första fyra nummer, men nu tror och hoppas jag verkligen att det vänder. Med Warlock på väg tillbaka, teamet samlat på Utopia och med den rätt intressanta crossovern Necrosha runt hörnet så känns det lovande inför kommande nummer. Gör mig inte besviken nu!

Manus: Zeb Wells
Illustration: Zachary Baldus
Förlag: Marvel
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. […] på Shazam beklagat sig om att New Mutants hittills inte har hållit särskilt hög klass. Men i nummer 5 verkade den negativa trenden ha vänt och efter att själv nu ha läst New Mutants #6 nu så kan […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...