Nyheter och tips

Vinnarna i Angoulême 2010 m.m.

måndag 1 februari, kl 09:40 av 4 kommentarer

pascalbrutevol3_thumbSå var då den stora franska seriefestivalen i Angoulême slut för i år och priserna har fördelats. För de av er som är nyfikna på vad som hänt under festivalen kan jag rekommendera följande bloggar: The Comics Reporter, The Comics Journal och Galagobloggen. Det finaste priset Fauve d´Or gick till Riad Sattouf för hans Pascal Brutal vol 3, utgiven av Fluide Glacial. Juryns pris gick till Dungeon Quest, tome 1 av Joe Daly utgiven av L´Association. Båda herrarna är helt okända för undertecknad. Jerome K. Bloche av Alain Dodier, som går i Fantomen, fick pris för bästa albumserie. 21 album om den lätt förvirrade privatsnoken har kommit ut hittills. Det finns en mängd priskategorier och Bart Beaty har listat alla på The Comics Reporter. Carlos Gimenez belönades för sitt klassiska album Barnhemmet, delvis utgivet av Epix.  Julien Neel fick pris för bästa ungdomsserie för femte delen om Lou, betitlad Laser Ninja, de två första delarna har nyligen getts ut på svenska. Det allra finaste är dock att bli utsedd till president för nästa års festival och nästa år går äran till Baru vars album Blues i brallan publicerats på svenska av Epix.

Kommentarer

 1. Håkan / Wakuran says:

  Litet nitpick, men ”Barnhemmet” (”Paracuellos”) är inte specifikt ett album, utan en albumserie, även om den givits ut i samlad form på spanska. Jag tror faktiskt Epix samling innehöll allt material som fanns i serien på den tiden, men Gimenez tog upp den igen några år senare.

  ”Blues i brallan” rekommenderas f.ö. varmt.

 2. Rikard says:

  Ja, det var lite petigt 😉

 3. Petter says:

  Barnhemmet är i vilket fall väldigt bra.

 4. […] delen, Laser Ninja, var det sjätte mest sålda albumet i Frankrike förra året. Den fick dessutom pris för bästa ungdomsserie på årets Angoulême-festival. Det finns dessutom en tv-serie som kommer […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...