Recensioner

Dark Avengers #14

måndag 22 februari, kl 17:12 av 4 kommentarer

darkavengers14Förra numret av Dark Avengers gjorde ett riktigt bra jobb med att etablera Sentry som en av de mer skrämmande karaktärerna inför Marvels pågående Siege-event (två nummer av fyra finns ute nu), men när Sentry-temat nu fortsätter så tycker jag att det tappas en hel del i tempo. Konflikten mellan Robert Reynolds och hans nattsvarta alter ego The Void fortsätter här, men förutom att det sprängs lite bilar och byggnader i New York så händer det egentligen inget nytt efter allt det vi fick veta i förra numret. Känns lite grann som utfyllnad, även om det säkert är så att Brian Michael Bendis siktar på att göra Sentry ÄNNU läskigare och ÄNNU ondare. Det är dock en visuell fröjd att se hur Mike Deodato Jr trots Sentrys guldtrikåer och tjusiga långa hår ändå lyckas framställa honom som något riktigt hotfullt och genomont. För de som gillar Deodato kan jag berätta att han även efter Dark Avengers kommer att fortsätta få teckna Avengers, fast då i nya titeln Secret Avengers, även den författad av Bendis Ed Brubaker.

Något som är desto bättre än Sentry-biten i det här numret är hur Bendis hanterar Norman Osborn. Utöver att Osborn blir mer och mer psykiskt pressad så planerar han här även för första gången sedan Dark Avengers drog igång något riktigt otäckt. I tidigare nummer så har Osborn mer framstått som en makthungrande, hårdhänt och desperat person med eskalerande psykiska besvär, men här accelererar han inom loppet av några bildrutor till att bli en utstuderat ondsint mördare. Det är ett obehagligt ögonblick, men även rätt väntat i och med att vi med stor säkerhet redan nu vet att Siege är slutet för Osborn och hans Dark Avengers. Läge alltså att göra honom till en äkta superskurk nu så att han kan få riktigt mycket välförtjänt spö i finalen. Överlag så är Dark Avengers #14 ett helt ok nummer som bjuder på en del små guldkorn, men i det här skedet av serien så hade jag gärna sett mer fokus på själva teamet än på mest bara Osborn och Sentry.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Mike Deodato Jr
Förlag: Marvel
Betyg: 3/5

Kommentarer

 1. Anon says:

  Slutet i deras egna bok om inte annat.

 2. En korrektion: Det är inte Bendis som kommer att skriva Secret Avengers, utan Brubaker.

 3. Jonas says:

  Ja det är fan sant det. Gött!

 4. Henrik Ö says:

  Just det där som du säger om att man vill se mer av teamet och inte bara Osborn och Sentry kan jag verkligen hålla med om. Jag tycker det syndromet överlag är typiskt för event-comics och crossovers: _egentligen_ finns det bara tillräckligt med historia för att fylla säg fyra nummer, men då måste man dra ut på det genom att stycka upp berättandet på flera olika figurer och nummer. Man får en liten bit av en persons historia i ett nummer och resten är utfyllnad… jag tycker Dark Avengers har lidit av det från första början, det har mest varit Dark Osborn eftersom Bendis i den här tidningen måste förklara främst vad Osborn gör så att det passar ihop med vad som händer i de andra tidningarna (läser man inte Dark Avengers riskerar man dessutom att missa varför alla tycker Osborn är så ond, vilket också påpekas i den här roliga krönikan: http://www.weeklycrisis.com/2010/02/goblins-advocate-how-evil-has-osborns.html ).

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...