Nyheter och tips

Påminnelse: Chris Ware i Gävle

torsdag 10 juni, kl 20:52 av 7 kommentarer

chriswaregefle

Som jag skrev om för ett tag sedan så är det en vernissage med Chris Ware på Gävle Konstcentrum nu på lördag. 15.00 är det ett samtal mellan Fredrik Strömberg och Chris Ware, utställningen öppnar 12.00 Idag var jag på det samtal som hölls mellan två från Gävle Konstcentrum, Serie- och bildberättarprogrammets ansvarige Johan Höijer och Chris Ware på högskolebiblioteket. Ett underhållande samtal tack vare Chris Ware och moderatorn så om du inte har alltför långt att ta dig så rekommenderar jag ett besök på vackert belägna Konstcentrum för att lyssna på Chris Ware och titta på utställningen.

Kommentarer

 1. Patrick S says:

  Jag var där på vernissaget och det var imponerande. Jag såg många av mina favoritserier i original och det var vackert att se serierna i ett större format. David Liljemark och Simon Gärdenfors gick omkring och talade tyst om ”chefen”. För det är vad Chris Ware är. Han är kanske en av vår tids stora mästare och det var ärligt talat mindre än 50 personer som lyssnade på samtalet med Fredrik Strömberg. Inga av de landets stora dagstidningar har tydligen gjort någon intervju med honom. Ofattbart. Var ens Shazam på plats under vernissaget?

 2. Rikard says:

  Jag var på plats 🙂 I Konserthuset (det blå) strax intill var det 550 pers som lyssnade under Mackmyradagen (whisky-denna överskattade dryck). Serier är helt enkelt inte större i Sverige än så.

 3. Rikard says:

  Anders var f.ö. också på plats.

 4. OlaHe says:

  Svenska Dagbladet publicerade en e-postintervju häromdagen… i söndags eller måndags, tror jag. Live-intervjuer ställer han tydligen inte upp på.

  /ola

 5. OlaHe says:

  Här va’ren: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/seriekonstens-superstjarna_4858767.svd

 6. Henrik H says:

  Då kanske det är mer upprörande att ingen av de större tidningarna inte, så vitt jag kan se, brytt sig om att skriva om själva utställningen. Särskilt som uppenbarligen i alla fall SvD var där? Själva intervjun, i den form den har, är ju rätt torr.

 7. […] vägen från London på tåg, plan och bussar. När delar av Shazamredaktionen träffade Ware i Gävle i somras, tog jag för säkerhets skull med mig det frimärksstora häfte tecknaren gjort åt Europas […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...