Recensioner

Fantomen #15/2010

lördag 17 juli, kl 08:19 av 1 kommentar

fantomen152010Fantomenäventyret Plutoniumvraket handlar om den skrupelfria piloten Salambo vars plan kraschlandar när hon fraktar radioaktivt material till Rhodia över Bengali. Hon försöker med hjälp av rhodiska soldater frakta lasten genom djungeln till Rhodia, vilket inte är en så bra idé efter som Fantomen fått upp spåret. Att återuppliva piraten Sala är ingen dum idé men det blir fel att placera Sala som är så förknippad med äventyret Luftpiraterna från 1936 i nutid. Dessutom är äventyret ett riktigt trist dussinäventyr utan spänning. Det är också trist att den uppenbarligen mycket kapabla och intelligenta Sala blir en bimbo så fort Fantomen kommer i närheten och lätt låter sig gripas.

Jerome K Bloche fortsätter att leta efter mördare bland sina kurskamrater på detektivkursen på sitt lagom förvirrade sätt. Det är som vanligt småputtrigt men någon spänning infinner sig inte heller här men det finns iaf några dramatiska sekvenser. Dock var åtminstone en av förövarna oväntad och att bli överraskad i en deckarhistoria är lite av en förutsättning för att det ska vara bra och Den tysta döden, som är det första albumet med Jerome K Bloche, är just en bra början på en trevlig albumserie. Lee Falk och Sy Barrys ”Söndagsklassiker” är den här gången Kit och småfolket som inledningvis mest är en informativ guide till Fantomen och hans entourage som varken är bu eller bä. Herman Hedning är i vanlig ordning trött humor. Bonus i tidningen är affischen med Bästa omslag 2009, snyggt av mästaren Hasse Lindahl samt en genomgång av Lee Falks historiska äventyr i Fantomen talar.

Förlag: Egmont Kärnan
Betyg: 2+/5

Kommentarer

  1. Johan says:

    Det skall bli intressant att i framtiden läsa äventyr där Sala och Sandal Singh möts men i längden blir det nog trist om det finns två olika skurkdrottningar med ett intresse för Fantomen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...