Nyheter och tips

Hösten med Epix

tisdag 21 september, kl 21:00 av 3 kommentarer

lilleprinsenEpix utgivning under resten av året ser mycket intressant ut. Joann Sfars Lille prinsen är skickad till tryck och utkommer snart. Sfar gör sin egen version av Antoine de Saint Exupérys klassiker Den lille prinsen och det ska bli intressant att läsa den, Sfar är en av de bästa franska serieskaparna just nu. Serien är handtextad av nyligen bortgångne Oskar Forsgren. En annan intressant titel är Miriam Katins När mamma brände Gud, en självbiografisk berättelse om en ung flicka och hur hennes mamma försökte skydda henne från nazisterna och sedan från ryssarna samtidigt som pappan söker efter de båda. I senaste Bild & Bubbla skriver Fredrik Strömberg att den har potential att beröra lika mycket som Maus… Den 35 maj är Isabel Kreitz serieadaption av Erich Kästners klassiker med samma namn. Det är kul att Epix ger ut en tysk serie. Isabel Kreitz har tidigare gjort Die Sache mit Sorge om en tysk spion i andra världskrigets Tokyo. Epix ger också ut en bilderbok för barn: Ursäkta, var hittar vi Gud av Michael Schmidt-Salomon och Helge Nyncke.

Senare i år, eventuellt till jul kommer en av de bästa franska serier jag läst de senaste åren, Fabien Vehlmann och tecknarduon Kerascoëts Jolies Tenebres. Den svenska titeln är ännu inte klar men sagan om ett gäng söta sagofigurer som spårar ur sedan flickan som de bott i dött är genuint obehaglig. Dessutom blir det Coraline av Neil Gaiman och Craig Russel efter filmen med samma namn. Känns inte som något för mig men förhoppningsvis hittar den sina läsare i den åldersgrupp den riktar sig till. Om Epix får ut alla titlarna under det kommande halvåret är det kanon, så många intressanta serier har nog inte Epix gett ut sedan 90-talets början.

Kommentarer

  1. wasabi says:

    Kul, jag var rädd att den lille prinsen inte skulle komma ut eftersom det varit så tyst från Epix på senaste tiden.

  2. wasabi says:

    Har Epix satt något datum för utgivningen av den lille prinsen?

  3. Rikard says:

    Det finns vad jag vet inget datum bestämt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...