Allmänt /Nyheter och tips

Live (nästan): Fear Itself, Marvels 2011-event

tisdag 21 december, kl 19:47 av 6 kommentarer

De senaste veckorna har vi sett hints i Marveltidningarna om årets stora event, som ska kicka igång i april. Och idag – kl 12.00 New York-tid – ordnade Marvel en presskonferens på Midtown Comics (i skuggan av Empire State Building) där årets event tillkännagavs. Joe Quesada, Tom Brevoort och Alex Alonso var där, och Matt Fraction deltog via videolänk från Portland. Hela presskonferensen strömmades också via nätet så för Shazams räkning bänkade jag mig framför datorn – här kommer en sammanfattning!

fear_itself

Joe Q öppnade presskonferensen med att prata om att det är tuffa tider. Ekonomisk kris, terrorism, miljöförstöring, och allra mest rädsla – rädsla för det okända, rädsla för det man inte kan kontrollera eller förutsäga, rädsla rädsla rädsla. Därför kommer årets Marvel-event vara Fear Itself, som av Matt Fraction beskrevs som ”The Marvel Universe versus The God of Fear”. ”The more people fear, the more the heroes fear, the stronger he gets.” Precis som Secret Invasion blir det en 7-delars core-titel som bär upp eventet, signerad Matt Fraction och Stuart Immonen (med hjälp av Wade von Grawbadger och Laura Martin). Ed Brubaker kommer skriva (Scot Eaton ritar) en prolog för Fear Itself som utspelar sig under andra världskriget med Captain American och Invaders, som lägger grunden för Fear Itself i det moderna Marvel-universat. Joe Q, Axel och Tom drog många paralleller till Civil War, och menade att Marvel alltid är som bäst när den verkliga världens händelser på något sätt speglas i serierna, och att denna spegling av vår egen samtid är en mycket viktig del av Fear Itself (just detta var ju väldigt tydligt i Civil War, som ni kanske minns kom den mitt i värsta terror-skräcken när ’välja sida’ var en viktig del av den politiska skrämselretoriken).

Axel Alonso och Tom Brevoort utlovade en ambitionsnivå i stil med Civil War och Secret Invasion, d v s i princip alla Marvel-titlar ska påverkas (i kontrast till mer småskaliga Siege – Brevoort sa att man låtit bli att ha ett stort Marvel-event 2010 just för att bygga upp inför Fear Itself) och vi kan räkna med större kontinuitetsförändringar både här och där. Under presskonferensen nämndes X-men, Dracula, Hulk, Spider-Man och Captain America (Brevoort utlovade bl a en specialskriven Brubaker-historia där Steve Rogers kanske, kanske kommer tillbaka som Captain America – eller så kommer nåt annat stort hända med Cap-delen av Marvel-universat) som viktiga figurer. ”Some are worthy” sa Fraction i en kryptisk tagline, så vi kan räkna med att det under eventets gång kommer avslöjas exakt vilka hjältar som är värdiga att stå emot God of Fear – även om Brevoort och Alonso också antydde att man inte behöver ha superkrafter för att vara värdig. Vidare nämndes det att upprinnelsen till Fear Itself är att en stor hemlighet i Marvel-universat (antagligen då med rötter tillbaka till andra världskriget) avslöjas, och ingenting kommer vara detsamma efter det (har vi hört det förut?). Det utlovades överraskande allianser mellan figurer som kanske inte möts så ofta i Marvel-universat.

Andra små informationsbitar var att figuren Phobos (guden Ares rädsleframkallande lille son) såklart kommer spela en viktig roll, så att hålla ett öga på Secret Warriors är nog ingen dum idé. Andra Marvel-bifigurer som kommer dyka upp är Captain Britain och skurken Nightmare.

Följ hashtagen #FearItself på Twitter för att kolla kommentarer från både fans och skapare! Comic Book Resources har sin rapport från presskonferensen här. Vad tror ni om detta event då, kära Shazam-läsare? Om idén, om kreatörerna, om hela grejen? Bra eller anus?

EDIT: La till en marknadsföringsbild från Marvel.com.

EDIT: En exklusiv intervju med Alonso och Brevoort på CBR där de berättar lite mer om Fear Itself finns här.

Kommentarer

 1. Rikard says:

  Jag gillar inte teamups men det låter lovande. Jag blir speciellt peppad av kombon Brubaker och Cap (som alltid).

 2. Henrik Ö says:

  Jag brukar gärna uttala mig kritiskt om event comics men sen köper jag dem ju likförbannat, åtminstone core-titeln… se vidare Civil War, Secret Invasion, Siege… Matt Fraction och Stuart Immonen är ju ett väldigt toppat lag. Borde hålla en hög lägstanivå.

 3. Seb says:

  Att det är Fraction som skriver väcker blandade känslor hos mig… Jag älskar hans Invincible Iron Man men har ytterst svårt för vad han gör i Uncanny X-Men (så det är ju åtminstone en god nyhet att Kieron Gillen kommer ta över mer och mer där) och har ännu inte kollat in hans Thor.

  ”Fear Itself” verkar dock riktigt intressant (inte lika mycket pepp som för Age of X dock) och med Immonen så kan man ju vara säker på att det lär bli sjukt snyggt att titta på i alla fall.

 4. Thomas Fels says:

  Är så trött på att Marvel skapar serierna för att de ska vara lätta att snacka upp. Önskar de bara kunde göra bra serier istället för att snacka. Och låta bli att göra events. Gör de bra serier blir de ju omtalade ändå. Dark Phoenix Saga eller Millers Daredevil hade aldrig blivit klassiker om de hade styrts upp som events. Att de inte fattar.

 5. […] verkligen uppe i smöret (det är som bekant han som koordinerar årets stora Marvel-crossover Fear Itself) har Marvel öppnat kreatörsetiketten ICON för honom. Efter att först värmt upp publiken med en […]

 6. […] sparkar det alltså igång, Marvels stora sommar-event: Fear Itself – och med tanke på stundande filmpremiärer har händelsen såklart Thor och […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...