Teckna serier

the Northlander – en svensk superhjälte

måndag 4 april, kl 17:12 av 11 kommentarer

Det var ett tag sedan jag skrev, som vanligt, men tid som alltid är en lyx. Mitt andra år på den nyss nylanserade skolan the Kubert School, är snart slut. Skolan är inte längre the Joe Kubert School of Cartoon & Graphic Art utan nu enkelt förkortat till det the Kubert School alltså. Besök deras nya hemsida här och kolla runt. Där kan ni också se mig på förstasidan sittandes i mössa och försöka se upptagen ut.

Har gjort en hel del nytt det senaste och mycket har varit utvecklandet av min egna superhjälte i Business Of Cartooning med instruktören Darren Auck. Varje elev har i uppdrag att komma på en story och pitch till en egen karaktär. Vi ska sedan försöka sälja denna till våran instruktör som editor, i en intervju-simulation. Just nu håller vi på att lära oss om promotion och annat för att lansera dessa karaktärer.

Jag valde att göra en simpel ”Captain America”-karaktär jag kallar ”the Northlander” (inte att bli förväxlad med Brian Wood’s Vertigo serie om vikingar). För att förklara the Northlander så är han sonson till den nordiska guden Balder. Han är superstark och nära osårbar. Han delar dock samma svagheter som sin farfar, som att en mistel kan skada honom. Det är grunden som jag sedan byggt på. Vi har hittils gjort karaktärdesign och ett omslag och nu promotion illustrationer. Jag har också gjort en mini-comic med honom på ca. 4 sidor.

Tänkte att ni kanske finner detta lite roligt. Sveriges egna serietidnings superhjälte. Ni får dock ursäkta mina ej existerande skrivartalanger, jag skyller på mitt Manowar spelande medans jag tecknade.

Har mer att lägga upp men det får vänta ett par dagar. Bland annat min version av Andy Kubert’s Batman Vs. Predator sidor. Men som sagt senare.

Kommentarer

 1. Anton says:

  Grymt snyggt! Keep up the good work!

 2. Jonas D says:

  Snyggt som fan!

 3. Rikard says:

  Riktigt nice!

 4. LucasE says:

  Fruktansvärt snyggt! Jag skulle utan tvekan läsa den där serien! Fortsätt jobba med den, skulle vara underbart att se den på hyllorna om några år!

 5. Thomas Fels says:

  Snyggt! Gänget på Svenska Superserier skulle säkert vara intresserade av detta!

 6. Jonas Olsson says:

  Otroligt imponerande!!!!

  Tycker oxo att du börjar få en egen stil! Bra jobbat!

 7. Anders says:

  Jättefint tecknat. Det där blir säkert riktigt bra. En liten fråga bara: Du är inte orolig att omslagsbilden ska förväxlas med ett omslag till en vitmakt-skiva? Jag menar inte att vara överdrivet kritisk men jag hajade i alla fall till av text och bilspråk. Nu är jag visserligen en nervös jävla PK medelklasslyngel som man inte alltid ska lyssna på

 8. Henrik J says:

  Tackar så mycket, kul att ni gillar det. Det uppskattas verkligen. Fått bra respons här i USA också, så det kommer nog bli mitt sommarprojekt när skolan är slut att jobba vidare på. Jag har det riktigt roligt med att komma på själva storyn och att bygga något ifrån grunden.

  Anders:
  Det är svårt att göra en nordisk Captain America-hjälte och inte få det att se ut som vitmakt. Såvida inte själva hjälten skulle vara svart då. Jag själv är vit medelklass svensson, jag har alltid varit intresserad av historia och religion. Detta är ett sätt att mixa dem 2 med min kärlek för seriehjältar. Jag ville få fram det faktum att han var en svensk Captain America med en Thor twist så mycket som möjligt.
  Att täcka hela svenska flaggan över Skandinavien kanske inte är helt schysst. Så jag ber om ursäkt till danska, norska och finska läsare. Jag lovar att ni har era egna hjältar i mitt lilla universum. Men ville ha flaggan där på något sätt.
  Att svenska flaggan och allt forn-nordiskt numera är synonymt med vitmaktrörelsen är bullshit.
  Så jag har helt klart tänkt på det och det är ett faktum att det kan misstas, och det gör mig rätt förbannad att det behöver vara så.
  Jag får väl göra nästa omslag ett homage till första Captain America där the Northlander knockar ut Jimmie Åkesson.

 9. Arsenik says:

  Jag menade verkligen inte illa med mitt inlägg och Sverige är ju ett extremt antipatriotiskt land jämfört med t ex USA. Som du säger så hajar man inte till av alla stars and stripes i film och media men den svenska flaggan ligger bara pinnhålet under svastikan när den presenteras på vissa sätt.

  Ber om ursäkt om jag verkar larvig. Jag tycker sånt här är intressant, hur ett bildspråk kan betyda olika saker i olika delar av världen.

 10. Henrik J says:

  Ingen fara tog inte illa upp. Det är ett intressant ämne. Ett tabu vi har i Sverige för rädslan att bli sedda som nazister eller något sådant. För att några ruttna äpplen gjort det smutsigt. I USA fattar dem ju inte alls vad som skulle vara fel med det här. Dem vet dock inte heller vilket av dem Skandinaviska länderna som är vilket.
  Jag ber om ursäkt själv om jag verkade hetsig i svaret. Det ät lätt att bli överengagerad i såna här frågor.
  Det är kul att ha något skapat som har lite chockvärde. Även om det är en simpel ide. Nu måste ju serien vara bra också annars kan det kvitta, något jag får jobba vidare på.

 11. […] Henrik presenterade sin skapelse från tiden vid The Kubert School, då under arbetsnamnet The Northlander, redan 2011 här på Shazam och att nu få läsa den på riktigt på svenska i en svensk tidning […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...