Allmänt /Nyheter och tips

2011 års Eisner-nomineringar

måndag 25 april, kl 22:47 av 2 kommentarer

Nu har San Diego Comic-Con offentliggjort nomineringarna för årets Eisner-priser (som delas ut på sagda seriekonvent i juli i år). Hela listan hittar ni här (man får scrolla ned en liten bit). Storslamvarning för Jim McCann (text) och Janet Lee (bild) som fått fem nomineringar för sin fantasyserie Return of the Dapper MenMorning Glories av Nick Spencer och Joe Eisma (Shazam recenserar här) och Locke & Key av Joe Hill och Gabriel Rodriguez är två serier som höstat in fyra nomineringar var. När det gäller serieskapare håller sig föga förvånande Mike Mignola i täten med fem nomineringar.

Shazam uppmärksammar gärna att Chew och Scalped nominerats till Best Ongoing (liksom ovan nämnda Morning Glories och Locke & Key), att Joe the Barbarian och Stumptown är nominerade till Best Limited Series, att Darwyn Cooke är nominerad som Best Writer/Artist för The Outfit, och att Tardis It Was the War of the Trenches nominerats i två kategorier (Best Reality-Based Work och Best US Edition of International Material). Hela nomineringslistan är förstås betydligt längre och digrare än så, jag hittade själv en del som var nytt för mig och som jag nu blivit nyfiken på – inte minst Return of the Dapper Men, som man kan läsa mer om på förlaget Arachias hemsida här.

Vi tar gärna emot läsekretsens kommentarer till nomineringarna! Favoriter eller oförtjänta nomineringar? Vilka klockrena seriemästerverk från senaste året har man missat?

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Har inte läst särskilt mycket av det som nominerats, men en serie som alla borde läsa är Abominable Charles Christopher av Karl Kerschl, http://www.abominable.cc, som nominerats i den digitala kategorin. Fenomenal serie.

  2. Rikard says:

    Ångrar att jag inte beställde Abominable när den fortfarande fanns att beställa i bokform.

    Return of the Dapper Men var hypad när den kom i höstas. Den har legat i läshögen i ett par månader i väntan på att jag i lugn och ro ska ta mig an den. Förväntningarna är höga.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...