Recensioner

The Stuff of Legend, Book 2: The Jungle

onsdag 13 juli, kl 18:16 av 2 kommentarer

stuff-of-legend-2-the-jungleThe Stuff of Legend var en av förra årets positiva överraskningar för mig och nu har äntligen den andra samlingen The Jungle kommit ut. I första boken kidnappade The Boogeyman en pojke och tog honom till The Dark där barns ratade leksaker får liv. Några av pojkens leksaker följde efter för att föra tillbaka pojken. I andra boken fortsätter det decimerade sällskapet sitt sökande efter pojken. De kommer till ett övergivet zoo där The Boogeymans styrkor slagits mot djuren som bodde där sedan dessa försökt göra sig fria. När de övermäktiga styrkorna har inringat sällskapet får de oväntad hjälp och lyckas ta sig vidare in i djungeln där djuren som flytt från zoo härskar. Lojaliteten i sällskapet kommer dock att sättas på prov då svek och förräderi ligger och lurar/kommer idagen och inget blir sig likt. Dessutom får man följa pojkens egna försök att lämna The Dark med en annan kidnappad pojke.

golemsI The Jungle fördjupas karaktärerna och deras handlingar gör berättelsen alltmer komplex. Deras mål, att rädda pojken, är inte längre självklart för alla inblandade. Lojalitetsbanden dem emellan sätts på hårda prov och rädsla och hopplöshet får ett allt hårdare grepp om dem. Brutaliteten i The Dark framträder allt tydligare samtidigt som jag inte längre är säker på vad The Dark är och varför det finns, The Boogeyman är fortfarande skurken men de vändningar som manusförfattarna Mike Raicht och Brian Smith fört in och andra företeelser i The Dark gör fortsättningen av serien mer oviss än efter första boken. Charles Paul Wilson IIIs teckningar är minst lika bra som i första boken, fortfarande spitzenklasse. The Stuff of Legend, Book 2: The Jungle är snäppet bättre än föregången, både berättelsen och karaktärerna får ett större djup. Det är spännande, skrämmande och man sugs även denna gång in i berättelsen. The Jungle är i ännu högre grad än The Dark direkt olämplig för barn under tonåren, leksakernas öden och handlingar skulle kunna ge trauman för resten av livet. Enda minuset är att hälften av bladen i boken föll ur under läsningen, en fet miss av tryckeriet. Ev. har jag fått ett måndagsex. Men låt inte det hindra er från att läsa en suverän serie 🙂

Manus: Mike Raicht & Brian Smith
Illustration: Charles Paul Wilson III
Färgläggning: Michael De Vito & Jon Conkling
Förlag: Th3rd World Studios
Betyg: 4+/5

Kommentarer

  1. spacemonkey says:

    Rekommenderas till alla!!

  2. Sofie says:

    Jag har testat två exemplar, sidorna föll ur båda två… Särskilt trist eftersom den faktiskt är så bra att man vill läsa om den. Kan man hoppas på en andra upplaga, kanske? 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...