Allmänt /Intervju /Recensioner

DC52: Midnattsöppet på Orbital Comics

onsdag 7 september, kl 02:07 av 4 kommentarer

OrbMingelEn av seriebutikerna i min hemstad London, Orbital Comics (jag skrev om deras Becky Cloonan-utställning här) firade DC:s relaunch med att hålla butiken öppen vid midnatt den 6/9, så att Londonfansen skulle kunna plocka åt sig den första laddningen nya DC-ettor några timmar före alla andra. Ett så skamlöst marknadsföringstrick kunde jag såklart inte motstå, så jag trotsade regn och stormvindar på min cykel och drog iväg till 8 Great Newport Street när klockan började smyga mot midnatt…

Jag fick ett samtal med Orbitals Chris Thompson om DC-relaunchen och de nya titlarna (den som vill ha mer detaljerade synpunkter från den kunnige Chris och resten av Orbitals team kan med fördel lyssna på deras podcast från evenemanget). Chris kan ses efter hoppet, poserande med två av favorittitlarna.

ChrisOrbHÖ: Så vilka är hitarna och vilka är flopparna i den här veckans DC52-släpp?

CT: Vi här på Orbital höll alla med varandra om att Animal Man och Swamp Thing var i särklass bäst i den här omgången. Fantastiska serier. Stormwatch var också helt OK, meningarna var lite delade men överlag tyckte vi bra om den. Jag gillade själv Batwing en hel del – jag tyckte den påminde en del om Fantomen, ett försök att anpassa Fantomenkonceptet till det moderna Afrika. Jag är från Australien där Fantomen fortfarande är väldigt populär och jag vet att han är poppis i Sverige också, så det kanske kan vara en titel av intresse för era läsare? Vi var också eniga om vilken som var sämst: Green Arrow, utan tvekan. Men den kommer sälja ändå, tack vare figuren.

HÖ: Det alla vill veta är förstås hur nya Action Comics är. Reaktionerna på förhandstitten som släpptes på nätet var rätt negativa.

CT: Vi har en del i gänget som dyrkar allt Morrison gör så de gillade den naturligtvis. Men det var svårt att komma fram till något samlat omdöme. Själv tyckte jag den var bra men inte exceptionell, inte alls ett särskilt starkt förstanummer. Men det Morrison gör brukar betala sig i längden, han är bra på att berätta långa serier, bra på att bygga upp saker i nummer efter nummer. Så jag tror säkert den kommer ta sig.

HÖ: Och oavsett vad ni tycker är bra – vad tror ni kommer sälja?

CT: Action Comics, naturligtvis. Och Batgirl, för det är Gail Simone, och hon är populär. Folk på nätet säger att de inte gillar att Barbara Gordon slipper rullstolen – men de kommer köpa den ändå! De WildStorm-anknutna titlarna, som Stormwatch och Grifter, tror jag också kommer sälja bra.

OrbHyllaHÖ: Vad är det ni ser fram emot under de kommande veckorna?

CT: Hela butiken längtar efter Scott Snyders Batman. Själv är jag rätt sugen på Grifter av Nathan Edmondson, som gjorde Who is Jake Ellis på Image.

HÖ: Till sist, är publiktillströmmningen vad ni förväntat er?

CT: Vi hade faktiskt ingen aning! Vi tänkte att det kanske bara kommer ett par stycken, det är ju lite svårt att ta sig hit nu när tunnelbanan slutat gå. Men det verkar vara lite drygt 20 pers här, det är ganska bra.

Shazams utsände kan intyga att stämningen på Orbital Comics var mycket trevlig, personalen kunnig och hjälpsam, och det snackades serier bland kunderna. Ett kul initiativ!

Kommentarer

 1. […] « DC52: Midnattsöppet på Orbital Comics […]

 2. Anders Lundgren says:

  Ajaj! Där gick plötsligt min DCNU-abstinens upp i DEFCON 4!

 3. Tomb says:

  Hittade den här videon från öppningen: http://www.youtube.com/watch?v=u3isYnbzGcI&feature=player_embedded 🙂

 4. Henrik Ö says:

  Jag är snubben med gul reflexväst och glasögon!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...