Shazam Awards

Nominering till bästa miniserie

måndag 21 november, kl 07:00 av 7 kommentarer

Nomineringarna till norra halvklotets mest prestigefyllda seriepris (vi lovar!), Shazam Awards, fortsätter: den här gången är det dags för er, den bästa av bloggläsekretsar, att nominera i kategorin Bästa Miniserie!

Men vänta nu, undrar ni. Hur många kategorier kommer det vara egentligen? Vad räknas egentligen som miniserie? När kommer det här eländet ta slut? Och vad får vinnarna i pris? Frågor, frågor, frågor. Redaktionen kan härmed lugna er, nervösa läsare: det finns svar på alla dessa frågor. Förr eller senare kommer de till och med offentliggöras här på bloggen. Och när alla kategorierna har avslöjats kommer vi till och med ha ett uppsamlingsheat om ni skulle råkat missa något. Och sen blir det omröstning! Det är som melodifestivalen, vi kan dra ut på det här i evighet. Men det är ju så roligt, så sätt igång och nominera!

Är du ett fan av Incognito: Bad Influences? Är det Mystery Men som får din båt att flyta? Eller säger du fy och blä till allt vad pulp heter och röstar på Fear Itself eller The Cape? Och vad är egentligen en miniserie, som sagt – kanske Locke & Key: Clockworks eller Casanova: Avaritia passar dig allra bäst? Vad du än tycker – fyll upp kommentarsfältet med dina nomineringar! Nominera många, nominera ofta!

Kommentarer

 1. Anders L says:

  Ja miniserierfrågan tål definitivt att dryftas. Merparten av Mignolas serier presenteras i sjok av ett par nummer med separat titel som likväl är en del av av en större helhet. Räknar man The Fury som en miniserie då? Jag väljer att inte göra det utan sparar den nomineringen till senare. Miniserier som gripit mig i år är:
  Abe Sapien: The Devil Does Not Jest – två nummer av massivt monsterös helt utan dötid.
  Incognito: Bad Influences – Brubaker och Philips har med sin extremt hårda nytolkning av alla upptänkliga pulpklichéer placerat sig i toppskiktet för årets inte bara bästa miniserie utan bästa serie överhuvudtaget.
  Mystery Men – Mer pulpaction från Marvel. Denna gång starkt retrodoftande men med ett nytt karaktärsgalleri som satte sig direkt.
  Baltimore: The Curse Bells – Ja, här tänjer vi lite på gränserna igen, men Mignola, Golden och Stenbeck levererar här vampyrjägaraction när den är som bäst och flera av de mest obehagliga skräckscener jag läst i år,

 2. Johan says:

  Läst väldigt lite miniserier i år, men lägger min röst på Mystery Men där David Liss verkligen visar toppklass.

 3. Anders J says:

  Red Skull Incarnate tycke r jag verkligen har överträffat förväntningarna. Gillar originhistorier och att Pak lyckas göra nazistkopplingen trovärdig är inte dåligt

 4. Jonas O says:

  Miniserier ja,

  jag tycker ”Batman – Knight of Vengeance” är väl värd en nomination (om den nu räknas som en miniserie). Azzarello och Rizzo berättar en otroligt välgjord ”What If” historia.

 5. Momiji says:

  Jag har inte läst så många miniserier i år, men jag gillade Who’s Jake Ellis? väldigt mycket, så den rekommenderar jag.

 6. Klas says:

  Fyller väl på Brubaker och Phillips-listan med Criminal – Last of the Innocents.

  Hoppas det tillkommer en kalkonkategori också där jag kan nominera Flashpoint – Secret Seven, snudd på obegripligt dålig miniserie. När skall jag lära mig att inte köpa det Milligan skriver med ”officiella” superhjältar?

 7. Lars says:

  Batman: Gates of Gotham
  eller
  The Strange Talent of Luther Strode

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...