Allmänt

Välkommen Andreas!

torsdag 12 april, kl 20:55 av 6 kommentarer

Det var ett tag sedan sist men nu har vi nöjet att presentera en ny medarbetare på Shazam.se. Nedan följer den sedvanliga intervjun:

Red: Hej Andreas och välkommen som skribent på Shazam.se. Du kan väl börja med att berätta lite om dig själv.

Andreas:Tack så mycket! Jag heter Andreas Mars och är en 38-årig östgötsk musiklärare i skånsk exil och äter, sover samt andas serier 24/7. Väskan är alltid packad med dagens Marvel-trade och nattygsbordet svämmar över av det senaste från USA och gamla klassiker tillsammans med sådant man bara måste läsa om. Jag har en omättlig aptit och slukar mest Marvel men är också svag för annat, mest Alan Moore.

Superhjältegenren har alltid legat mig varmast om hjärtat och jag har samlat svensk Marvel ända sedan 10-årsåldern. Efter en liten svacka på 90-talet fick jag nytändning under början på 2000-talet i och med att jag hittade Lilla torgs seriemagasin i Malmö där jag hamnade under mina studier i staden. Arne visade mig gamla svenska Marvelserien från 60-talet och berättade till min glädje att även Fantastiska Fyran minsann gavs ut i Sverige under samma tid. Snart fylldes hyllorna i hemmet av nya serier och med nätets hjälp utökades samlingen men ny Marvel direkt från staterna.

Red: Vad kan vi förvänta oss att få läsa av dig här på Shazam?

Andreas:Det kommer naturligtvis bli mycket Marvel , mest Fantastic Four och både grön och röd Hulk. Kommer även göra djupdykningar i gamla klassiker och nyare material inbundet eller i pocket.

Red: Något bra tips på en riktigt bra serie du läst den senaste tiden.

Andreas: Captain Britain by Alan Davis & Alan Moore Omnibus. Under början av 80-talet hade Captain Britain en guldålder under Alan Davis och framförallt med Alan Moore. Detta var en av de första grejerna Moore gjorde i superhjälte-genren och det håller verkligen än.

Den här feta volymen innehåller allt material tecknat och skrivet av Alan Davis som publicerades i England och det är första gången man kan läsa detta i sin kronologiska helhet.

De som inte läst dessa serier har något att se fram emot. Tokigt spännande, bisarrt absurt, fasansfullt skrämmande och oemotståndligt vackert och gripande är några av de adjektiv som bäst kan beskriva detta mästerverk.

Att få tag i den här volymen var inte lätt vilket är synd men förhoppningsvis kommer den i nytryck eller annan utgåva. Tveka inte i så fall. Det är en bergochdalbana som inte lämnar någon serieälskare oberörd.

Red: Tack så mycket och välkommen ombord Andreas.

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Välkommen!

 2. Thomas Fels says:

  FF och Hulk, det känns som det kan bli dunkardags här på Shazam! Mycket trevlig smak! Vilken FF och vilken Hulk föredrar Andreas, vilka ”eror”?

 3. Johan D says:

  Välkommen med i gänget Andreas!

 4. Jonas says:

  Kul!

 5. mars says:

  Tack allihopa!
  När det gäller Fantastic Four kan jag inte vara utan Lee/Kirby och John Byrne. Walt Simonson och Waid/Wieringo är också mycket bra och Jonathan Hickmans pågående med dubbla titlar är helt underbar! Är lite skraj för vad som ska hända när han lämnar titeln i augusti.
  Grön Hulk från 70-talet är mumma men bäst är nog Bill Mantlo, Peter David och den saknade Greg Pak.

 6. Thomas Fels says:

  God smak!!!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...