Recensioner

[Tema: Barnserier] Uppåner med lilla Lisen & gamle Muppen

fredag 26 april, kl 09:10 av 0 kommentarer

uppanerivarssonSå var det dags för den andra barnserien från Epix. Marcus Ivarssons Uppåner med lilla Lisen & gamle Muppen är inspirerad av Gustave Verbeeks serie The Upside Downs of Little Lady Lovekins and Old Man Muffaroo som Verbeek tecknade 1903-1905. Och det är just upp och ner som är grejen. Först håller man boken som vanligt och läser serien åt det vanliga hållet och sedan vänder man den upp och ner och läser samma rutor fast i omvänd ordning. Gamle Muppens och lilla Lisens äventyr och vad som händer i dem är av underordnad betydelse, det intressanta och roliga är att samma ruta kan läsas på två olika håll och berätta helt olika saker. Marcus Ivarsson har på det stora hela löst det riktigt bra och även om både vuxen och barn ibland blir lite förvirrade så flyter läsningen på bra. Att han löst det riktigt bra var kanske lite av vårens underdrift, jag är ruggigt imponerad av bildlösningarna som rätt ofta är närmast geniala. Oerhört uppfinningsrikt är det och barn tycker förstås att det är både tokigt och kul att man ska vända albumet för att läsa klart. Så vad möter då Muppen och Lisen på sina utflykter, jo trollkarl, drake, både skräckinjagande och andra varelser osv. En kul idé av Marcus Ivarsson att återuppväcka Verbeeks idé (jag hade ingen koll på Verbeek innan detta så infon i slutet är välkommen) och han har gjort det på ett lysande sätt. En väldigt originell svensk serie riktad till barn som förtjänar en stor publik.

Illustration: Marcus Ivarsson
Förlag: Epix
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...