Recensioner

Indestructible Hulk #1-5

torsdag 2 maj, kl 16:03 av 0 kommentarer
detail

Scottie Young Variant

Vår smaragdgröne vän i Marvel NOW!-upplaga författad av Mark Waid? Ja varför inte! Allting är bättre än Jason Aarons bedrövliga Incredible Hulk som avslutades efter 15 nummer. Jag recenserade de första sju numren här men någon fortsättning lär ni inte få från min penna. Som Hulkofil känner jag mig så nära djupt kränkt som en nörd någonsin kan bli av Aarons fjanterier. Nej Jason! Fortsätt du dricka mjöd, odla ditt skägg och skriva om åskguden Thor. Här har du inget att hämta!

Så, efter att ha fått ur mig detta och lugnat mina känslor kan jag nu ta emot Mark Waids utsträckta hand. Bruce Banner har tröttnat på att befria världen och sig själv från sitt gröna alter ego. Han ställer istället sin dubbla personlighet till S.H.I.E.L.D.:s förfogande: Använd Hulk som ett taktiskt vapen så ska jag med era resurser jobba för en bättre värld.

Detta nya koncept med Hulk som agent för S.H.I.E.L.D. är mycket roande. Bruce Banner med skräddarsydda kläder, kontaktlinser och riktig frisyr är ute för att frälsa världen. Alla är dock inte lika övertygande, t.ex. hans nya chef Maria Hill och ”kollegan” Tony Stark alias Iron Man. Maria Hill ger Banner en kvartett forskare till hjälp som alla har skelett i garderoben, hon utrustar honom med en robotvakthund samt sätter upp hans nya labb i en radioaktiv spökstad någonstans i öknen.

Indestructible_Hulk_Vol_1_4Med tanke på Bruce Banners milda komplex när det gäller alla andra superhjärnor, såsom Reed Richards eller Tony Stark, kan man nästa ana en dold agenda när det gäller hans nya roll som forskare åt regeringen. Har Bruce rent mjöl i påsen och hur länge klarar han att hålla Hulk i schack?

Vi får följa Hulk till Himalaya och havets djup i kamp mot Mad Thinker, Quintronic Man, A.I.M. och Attuma. Allt tecknat av Leinil Yu som trots hans i mitt tycke överdrivna fascination för skuggning levererar en bra slutprodukt.

Jag gillar känslan och humorn i Waids version och med tanke på hans energi och skaparglädje med Daredevil önskar jag att han kunde skruva upp temperaturen lite till i nästa arc av Indestructible Hulk. Då får vår gröne vän sällskap av Thor och Isjättar i Jotunheim. Allt tecknat av mannen som gav oss en av de mest definitiva och längsta versionerna av den långhårige åskguden: Walt Simonson! Missa inte detta.

tumblr_m5jbmyJu4e1r3yxp8o1_500

Incredible Hulk Vol.1 #213

P.S. För alla fans av gammal hederlig 70-tals-Hulk kommer här en stänkare om ovan nämnde Quintronic Man. Legendarerna Len Wein och Sal Buscemas skapelse konstruerades ursprungligen av STARK International för rymdresor och är helt enkelt en humanoid farkost som styrs av fem personer placerade i skyddskapslar på huvudet, bägge skuldrorna och bägge benen och fungerar som en enhet. Figuren användes av New Yorks blåa gossar i Incredible Hulk #213 (juli 1977) under ett av Hulks besök i The Big Apple. Titeln ”You Just Don’t Quarrel With The Quintronic Man!” säger allt och hade det inte varit för den mänskliga faktorn hade NYPD lyckats med sitt mål att stoppa Hulk. I Indestructible Hulk är han nu i händerna på de fascistiska forskarna i A.I.M. och avpolletteras löjligt enkelt. Jag tycker en så klassisk motståndare förtjänade lite mer än en gammagrön axelryckning men man kan inte få allt här i världen.

Manus: Mark Waid
Illustration: Leinil Yu
Tusch: Gerry Alanguilan
Färgläggning: Sunny Gho
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...