Film /Nyheter och tips

Go Team Venture!

söndag 2 juni, kl 15:51 av 0 kommentarer

Go Team Venture

Äntligen! Efter flera år med bara några enstaka specialavsnitt (och de första säsongerna på dvd) för att hålla tillbaka abstinensen är det vid midnatt EST premiär för den femte säsongen av den fantastiska animerade serien The Venture Bros. Här får man följa den allvarligt dysfunktionella Venturefamiljen bestående av tonåringarna Hank och Dean, deras far den misslyckade supervetenskapsmannen och förre detta pojkäventyraren Doc ”Rusty” Venture, livvakten Brock Samson, roboten Helper, grannen Doctor Orpheus, ärkerivalen The Monarch och många, många fler. Det blir snabbt snårigt, kolla bara in flödesschemat över figurernas inbördes relationer här!

Venture bros.

I februari var det tio år sedan serien började sändas på Cartoon Networks Adult Swim. För er som ännu ej stiftat bekantskap med brödernas äventyr kan man kort kategorisera den som en kärleksfull och hård hyllning till allt som influerat seriens skapare Jackson Publick och Doc Hammer.  Följdaktligen är The Venture Bros. en veritabel smältdegel av allt från tecknade klassiker som Scooby Doo och Jonny Quest, alla upptänkliga superhjälteklichéer, Star Wars och andra filmer, popkultur i allmänhet och mängder av musikreferenser. David Bowie, Klaus Nomi och Iggy Pop är några av de rockstjärnor som dyker upp i serien. Själv upptäckte jag detta genom en av mina favoritmusiker Jim Thirlwell, som genom åren skapat apokalyptisk rock och extrem experimentalism under pseudonymer som Scraping Foetus off the Wheel (med många flera varianter kring ordet ”Foetus”), Steroid Maximus och Manorexia. Thirlwell har gjort musiken till samtliga säsonger. Läs mer om hans verk här!

Om du blir sugen på att kolla in detta rekommenderar jag att du följer länken till Adult Swim där du kan hitta åtskilliga vansinnigt sköna episoder som man kan titta på gratis. Go Team Venture!

venture-bros-blog1

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...