iPad /Recensioner

Revival Vol.1: You’re Among Friends

onsdag 10 juli, kl 23:59 av 3 kommentarer

2747826-01Efter att tuggat och recenserat en hög med färgglada trikå-serier från House of Ideas skriker min kropp efter fiberrika Indie-serier. Jag tänkte också ta tjuren vid hornen och använda alla utmärkta och framförallt billiga möjligheter att sluka serier via Ipad eller smartphone. Kort sagt: Sommarens tema för mig blir digitala serier och icke-Marvel.

Lätt konservativ och tillika utrustad med TCP (Tummen Centralt Placerad enligt min älskade hustru) har jag tvingat mig att släppa tidningsformatets trygga famn och faller nu fritt i den okända cyberserierymden. Min största rädsla är saknaden av att fysiskt hålla i en tidning eller att inte kunna flukta på den i bokhyllan. Å andra sidan har jag möjlighet att läsa mina nedladdade serier överallt och det är något jag verkligen kan vänja mig vid.

Efter en kommentar till omslaget av Revival #11 blev jag väldigt sugen på att utforska denna serie från Image Comics. Därför blev glädjen extra stor när första samlingen dök upp i kraftigt rabatterad digital form via comixology för någon vecka sedan.

Undertexten till serien är ”A Rural Noir” och det är verkligen en lantlig thriller med drag av Twin Peaks. Serien är skriven av Tim Seeley (Hack/Slash) och tecknad av vännen och arbetskollegan Mike Norton (Young Avengers tillsammans med Jamie McKelvie) och vi befinner oss i ett vintrigt Wisconsin. Under ett dygn kommer alla som dött den dagen tillbaka till livet. Dessa ”Revivers” tvingas under dagarna som följer att anpassa sig till sina nya roller som odöda samt fruktan och misstänksamhet från övriga innevånare i den lilla hålan Wausau.

Huvudpersoner är systrarna Cypress. Dana, polisassistent, som kämpar för att hålla samman familjen och staden i allt kaos som uppstår och lillasyster Martha (Em), collegestudent, som förutom att hon har något fuffens ihop med professor Weimar på universitetet också vaknar upp som odöd utan vetskap om vem som försökt bragta henne om livet.

bild 2Persongalleriet är rikt och mycket underhållande. Tim Seeley erbjuder allt ifrån patologer, journalister, galna tanter och till och med exorcister och det bidrar till en rad spännande sidohandlingar som ger liv och nerv åt berättelsen i sin helhet. Eftersom staden Wausau sätts i karantän får vi även en gnagande känsla av klaustrofobi förutom vetskapen om att döda människor finns i vår närhet.

Seeley och Mike Norton spar inte på gore och splatter dock utan några som helst humoristiska undertoner. Detta är ren och skär skräck när den är som bäst och det är underbart att se hur väl Mike Norton hanterar genren med ansiktsuttryck, skuggor och läskiga vinklar.

På det hela taget är Revival en trevlig, eller ska vi säga otrevlig, bekantskap som jag rekommenderar varmt.

Manus: Tim Seeley
Illustration: Mike Norton
Färgläggning: Mark Englert
Förlag: Image
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Kristoffer says:

    Kul att du gillade Revival. Den serie jag ser mest fram emot varje månad. Det var nog dessutom min kommentar du läste 🙂

  2. Andreas Mars says:

    Helt rätt Kristoffer 😉

  3. […] missat är Tim Seeley och Mike Nortons underbara lantliga skräckis Revival. Efter att ha läst och recenserat första traiden måste jag verkligen rekommendera Revival Deluxe Collection Vol.1 som samlar #1-11 […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...