Nyheter och tips

Harveynomineringar 2013

onsdag 17 juli, kl 08:56 av 0 kommentarer

1373907234Nomineringarna till 2013 års Harvey Awards offentliggjordes häromdagen. Som vanligt presenteras vinnarna på Baltimore Comic-Con i september i år. För er som är sugen på feta seriepriser avgörs vinnarna av Eisner Award nu på fredag 19 juli under San Diego Comic-Con.

Efter att ha granskat listorna av nominerade till bägge dessa prestigefulla priser får man en bra bild av likheter och olikheter i jurygruppernas skilda smaker.

Storfavoriter som Hawkeye, Saga, Adventure Time och Building Stories dyker upp på bägge listorna medan Harvey-juryn dissar webbserien Bandette, Brandon Graham (Multiple Warheads, Prophet) och Hickmans The Manhattan Projects som alla fått flera starka nomeringar av Eisner-juryn. Mest anmärkningsvärt är att Brubakers Fatale inte fått en enda Harveynominering medan den fått sex av de fetaste Eisnernomineringarna.

1449419666

En av Harvey-juryns favoriter

Harvey-jurun vurmar istället för Tim Seeley och Mike Nortons Revival, förra årets storvinnare Daredevil, Scott Snyders Batman samt stödprojektet till den i Parkinson insjuknade Richard Thompson: Team Cul de Sac: Cartoonists Draw the Line at Parkinson’s.

Vad tycker ni? Bra eller dåligt? Vilka är era favoriter?


Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...