Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 43

onsdag 20 november, kl 23:33 av 0 kommentarer

Efter fem veckors ofrivillig seriebloggscelibat där hulkande fosterställning bytts mot uppgiven håglöshet är det underbart att få skriva igen. Att jag skulle sakna detta så mycket känns både läskigt och fantastiskt och det krävs grym självbehärskning för att inte springa ut på gatan i stormen som en extatisk Gene Kelly.

När jag först fick reda på att shazam skulle ligga nere en tid tänkte jag att det skulle gå fort och började spara mina favoriter för veckans omslag för framtida publicering. Nu fem veckor senare har högen blivit ohanterligt stor och jag får helt enkelt döda mina älsklingar och gå vidare. Jag tänker dock länka till några av mina saknade favoriter i framtida poster så helt har jag inte kapitulerat. Dessutom är jag så generös så jag bjussar på två poster den här veckan 😉

SUPSMTUP2013005-DC11-LR-6f57a

Superior Spider-Man Team-Up #5

Att Paolo Rivera är en av mina favoriter är årets underdrift. Varje vecka levererar han flera stilistiskt fulländade omslag i allt från Golden Age, pulp, art deco, med mera. Här lämnar han hyllningarna och ger oss istället ett fyndigt och häftigt omslag som symboliserar Superior Spider-Mans jakt på sitt nya superskurkgäng, Superior Six.

FF2012013-DC11-LR-5f518

FF #13

Familjen Allred, här representerad av Mike Allreds penna, hans hustru Lauras färgpalett och brorsan Lee som spökskrivare åt den fulltecknade Matt Fraction fortsätter att bjuda på hissnade och tokig serieunderhållning på hög nivå. Omslaget till FF #12 är också en höjdare och ett snyggt bidrag till en av Marvels bästa serier just nu.

sexcrim02-cover-ed657

Sex Criminals #2

Apropå Matt Fraction och hans fulltecknade schema hos Marvel kommer här andra numret till hans egen nya serie hos Image. Två ungdomar upptäcker att de kan stoppa tiden under kopulationens klimax och utnyttjar det för att begå brott. Låter helt okej och skall utforskas. Chip Zdarskys minimalistiska färgbomb till detta numret och första sticker verkligen ut i den stora skörden av omslag och förtjänar en eloge.

UNW-Cv54-00e2c

The Unwritten #54

Yuko Shimizu är en trogen leverantör av fantasifulla och asgrymma omslag till denna spinoff på Vertigos flaggskepp Fables. Spana även in hennes rosa drömlandskap i #53 som hade gjort Salvador Dali grön av avundsjuka.

prettydeadly01-cover-06ec8

Pretty Deadly #1

Veckans favorit är omslaget till Kelly Sue DeConnick och Emma Rios nya samarbete på Image som Rickard peppade för tidigare i år. Jordie Bellaires färger bidrar starkt till detta ödesmättade och mystiska lilla mästerverk som jag förmodar kommer att få en alldeles förträfflig recension inom kort.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...