Recensioner

Indestructible Hulk #11-15: Agent of T.I.M.E.

tisdag 4 februari, kl 21:40 av 0 kommentarer

HULK2012012-DC11-LR-c59edEfter händelserna i eventet Age of Ultron är tiden ur led i Marvels universum. S.H.I.E.L.D. ger Bruce Banner i uppdrag att lösa problemet med flygplatser och städer som helt enkelt försvinner genom att skicka Hulk tillbaka i tiden. En hemlig underavdelning av superorganisationen kallad T.I.M.E. har med hjälp av en fånge, den beryktade tidsmarodören Zarrko (The Tomorrow Man), utarbetat en plan och Banner tillsammans med sina medforskare gör sig redo att rädda världen. Det visar sig att en trio tidsterroister från 23:e århundradet har utnyttjat den sköra tidsströmmen för att skriva om historien för egen vinnings skull. Hulks resa genom tiderna tar honom till vilda västern, Kung Arthurs Camelot och även till starten för vår gröne väns existens: provsprängningen av den första gammabomben.

HULK2012014-DC11-LR-55c91Det här är så dåligt på så många olika plan. En arc som spinner vidare på ytterligare ett tradigt event (läs Age of Ultron), meningslösa och röriga tidsresor uträckta på fem nummer samt två stressade tecknare som byter av varandra halvvägs in i Indestructible Hulk #13. Författaren Mark Waid och tecknaren Matteo Scalera går ut hårt med en väl sammanhållen berättelse men under resans gång tappar jag fullständigt tråden och intresset. Den andre tecknaren, Kim Jacinto, har en stil som påminner om en trött Humberto Ramos och slutprodukten med Waids trevande efter ett värdigt slut gör andra halva av arcen till en förvirrad och åksjuk upplevelse. Inhoppet av Jacinto luktar tidsbrist och jag är övertygad om att Matteo Scalera hade presterat bättre om han bara haft mer tid på sig (kolla in recension av Black Science). Det är också riktigt synd att Mahmud Asrar bara fick fem sidors utfyllnad i #14. Honom vill jag verkligen se mer av! Annars är Mukesh Sings grymma omslag och Mike Del Mundos skojiga variantomslag till alla delarna med undertiteln ”Time Travel” behållningen med den här arcen och att ytan är bättre än innehållet tycker jag som hulkofil är rätt skrämmande.

hulk_lisa___time_travel_variant_by_deadlymike-d6676rb

Time Travel Variant av Mike Del Mundo

Slutbetyget blir skralt och ger mig istället möjlighet att tipsa om serier ni borde läsa:

Vill ni läsa en bra arc med tidresande som tema rekommenderar jag starkt Uncanny X-Men #141-142, den så kallade ”Days of Future Past” som ligger till grund till årets kommande X-film. På TVÅ nummer lyckas Chris Claremont och John Byrne skapa en fängslande och episk historia som fortfarande ger efterklang i serieindustrin.

Vill ni läsa bra Hulk rekommenderar jag allt av Bill Mantlo (Incredible Hulk #245-313), Peter David (Incredible Hulk #331-467) samt Greg Pak (Planet Hulk, World War Hulk) för er som gillar lite modernare Marvel. Serieskapare som trängt under skinnet på min smaragdgröne kompis och skapat magi.

Vill ni se Matteo Scalera i full blom kan jag inte nog rekommendera hans enastående bidrag till Rick Remenders Black Science som bara har kommit ut med tre nummer än så länge. Skynda och skaffa! Verkligen läsvärd.

Bra serie av Mark Waid: Fantastic Four by Waid & Wieringo Ultimate Collection Book #1-4

Bra serie av Mark Waid: Fantastic Four by Waid & Wieringo Ultimate Collection Book #1-4

Vill ni läsa engagerade och spännande serier av Mark Waid så spana in hans Fantastic Four tillsammans med saknade Mark Wieringo eller varför inte hans fantastiska Daredevil som går varm hos Marvel just nu. Nytt förstanummer och ny arc med Daredevil börjar i mars månad och i april tappar även Hulk-titeln sitt adjektiv i en ny säsong med Mark Waid och Mark Bagley (Fantastic Four, Ultimate Spider-Man) som utlovar nya förändringar i vår gröne väns liv. Jag har ännu inte gett upp hoppet om Mark Waid eftersom jag vet hur bra han kan vara och Hulk förtjänar bara det bästa…annars HULK SMASH!

Manus: Mark Waid, Mark Waid
Illustration: Matteo Scalera & Kim Jacinto
Färgläggning: Val Staples
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...