Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 15

fredag 11 april, kl 23:34 av 1 kommentar

DIG019305-2-138c2Varmt välkomna till andra avsnittet av Veckans Nyheter som hade premiär förra veckan. Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som säger adjö och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Först ut har vi Batman Eternal #1. Händelserna i Batmans lilla universum tar sådana proportioner att vi får en helt ny tidning som dessutom kommer ut varje vecka. Alla häftiga karaktärer i Gotham City, och de är många, kommer att medverka är tanken och det verkar bli en spännande resa.

Dynamite Entertainment: Efter följetonger som Flash Gordon: Zeitgeist och Merciless: The Rise of Ming är det verkligen på tiden att vår gamle sci-fi-hjälte från 1930-talet, Flash Gordon, får en egen tidning. Jeff Parker (Aquaman) och Evan Shaner står för underhållningen den här gången.

Shutter01-CoverA-68f1fImage Comics: Vad gör en upptäckare när det inte finns något kvar att upptäcka? Kate Kristopher kommer från en familj vars upptäckarblod har gått i arv i generationer och hon har sett allt. Tror hon! Följ Kates öden och äventyr i nya serien Shutter av Joe Keatinge och Leila del Duca.

Marvel Comics: Den här veckan får vi ytterligare två nya tidningar med epitetet ”All-New” från House of Ideas, även om det sistnämnda namnet på Marvel Comics klingar lite ironiskt i det här fallet. Hursomhelst har vi X-Mens alldeles egna svävande gröna mutant Doop, skapad av Peter Milligan och Mike Allred, som nu dyker upp i All-New Doop, skriven av samme Milligan och ritad av David Lafuente samt med omslag av Mike Allred. Se också upp för den senaste varianten av Ultimates i All-New Ultimates som nu består av ett gäng tonåringar från Marvels Ultimate-avdelning med Miles Morales Spider-Man i spetsen.

IRONFIST2014001-DC61-85d2eDanny Rand spänner Kung Fu-musklerna igen i Iron Fist: The Living Weapon, skriven och ritad av Kaare Andrews och gamle X-Men-favoriten Nightcrawler, nu lyckligt återuppstånden från de döda, får en alldeles egen tidning författad av ingen mindre än X-gurun själv: Chris Claremont.

Slutligen vill jag och Shazam skicka våra lyckönskningar till brudgummen Deadpool och hans okända brud men även till Scott Koblish och Val Staples, vars senaste omslag till bröllopsnumret dessutom hamnade i Guinness Rekordbok med flest seriefigurer (232!) på ett enskilt nummers omslag. Grattis!!!

 

Kommentarer

  1. […] Veckans nyheter – vecka 15 Nyheter och tips /Snygga […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...