Recensioner

That’s Because You’re A Robot (One-Shot)

lördag 26 juli, kl 12:18 av 1 kommentar

BYAROBOTcover_webEn vanlig dag på jobbet får de två poliserna Matt och Jeff ett chockbesked: en av dem är en robot. Hur de misslyckas med att hantera detta märkliga avslöjande på ett vettigt sätt leder till många dråpliga replikväxlingar och vansinniga scener i en av de roligaste serier jag läst hittills i år.

Att jag införskaffade David Quanticks och Shaky Kanes psykotroniska variant av snutkompisfilmer kan vi tacka Henrik Örnebring för. Han har tidigare skrivit ett par fina texter om Shakys (och manusförfattaren David Hines) eminenta The Bulletproof Coffin (läs dessa här), vilket ledde till läsning och att tycke uppstod för denna mycket speciella skapares stil. Beskrivningar av typen ”Charles Burns möter Jack Kirby i en psykedelisk affisch som gör reklam för LSD” når bara så långt. Därav får ni ett par rutor från serien efter hoppet.

Obetalbara ansiktsuttryck hos seriens huvudpersoner efter det oväntade avslöjandet.

Obetalbara ansiktsuttryck hos seriens huvudpersoner efter det oväntade avslöjandet.

Quantick lyckas med sitt manus och känsla för dialog få till en skön hyllning/bitande parodi på genrens mest älskade drag. När Matt och Jeff låter ett förhör urarta i spekulationer kring vem av dem som faktiskt är en robot, blir det mycket svårt att hålla sig för skratt.

Men den verkliga stjärnan här är förstås Shaky Kane vars popkulturtryfferade och minst sagt grällt färgade rutor är som en visuell smocka varje gång man vänder blad. I reklamtexter som föregått släppet utlovades ”migraine inducing colors” och även där lyckas man leverera. Som tur är brukar jag inte drabbas av migrän men det är ändå godkänt betyg när en splash page gör dig yr på riktigt.

 

 

thatsbecauseyourearobot_5

 

Så oavsett om du gillar snutfilmer, sci fi eller saker som rent allmänt går över gränsen för det salongsfähiga bör du snarast införskaffa That’s Because You’re A Robot”! Jag är mycket nöjd över att duon Quantick och Kane har ytterligare ett par One-Shots på gång under hösten. För det här ger verkligen en mycket bisarr form av mersmak. Det här är helt enkelt min sorts nonsens.

 

Bisarr fajt mellan LAPD och ett gäng varumärkesmonster är en av höjdpunkterna i serien.

Bisarr fajt mellan LAPD och ett gäng varumärkesmonster är en av höjdpunkterna i serien.

 

 

Manus: David Quantick
Illustration: Shaky Kane
Förlag: Image
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Favor… returned! Måste köpa NU!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...