Nyheter och tips

Image Expo 2015

söndag 11 januari, kl 23:35 av 0 kommentarer

Screen-Shot-2015-01-08-at-1.13.03-PM-630x359I torsdags var det så återigen dags för en av årets seriehöjdpunkter, nämligen Image Expo 2015 på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. Förläggaren Eric Stephenson presenterade en radda nya serier till Image Comics redan sprängfyllda katalog, skapade av kända ansikten från förlagets tidigare succéer men som vanligt också en hel del nytillskott som vill spänna bågen med egna serier. Här kommer ett axplock av de serier jag mest ser fram emot och hela listan kan ni se här från Comics Alliance.

WeStandonGuard-741c2Brian K Vaughan (Saga) har fått tid över för två nya serier som ser dagens ljus det här året och först ut är Paper Girls som tecknas av Cliff Chiang som nyligen avslutade en hyllad run med DC:s Wonder Woman. Paper Girls är en serie om det övernaturliga som utspelas under 1980-talet och handlar om en kvartett 12-åriga tjejer, som alla har gemensamt att de delar ut morgontidningar, vilka förs samman av en mystisk händelse natten efter Halloween. Förutom Paper Girls presenterade Vaughan även miniserien We Stand Guard, tecknad av Steve Skroce (Doc Frankenstein), som utspelas 100 år in i framtiden där kanadensiska frihetskämpar försöker stoppa en invasion av gigantiska robotar från grannlandet USA.

IHateFairyland-cover-164b1Skottie Young och färgläggaren Jean Francois Beaulieu som tillsammans gjort Dorothy & The Wizard in Oz och den pågående serien Rocket Raccoon slår sina påsar ihop för att ge oss en lite skruvad variant av Alice i Underlandet. I Hate Fairyland, som först hade arbetsnamnet F*ck Fairyland, handlar om den åttaåriga, lätt störda, flickan Gertrude som är strandsatt i en magisk fantasivärld full av fantastiska saker som alla barn bruka älska. Det är bara det att Gertrude, trots sitt utseende, inte är en liten flicka längre. Hon är 40 år och har varit fast i Fairyland i 30 år. Att hon är hjärtligt trött på detta faktum kan man skönja i previewen som ni kan kolla in här.

imageexpo2015_previewbook_optimized_1420484117-26Pretty Deadly av Kelly Sue DeConnick och Emma Rios kommer äntligen ut med en ny arc i september där Deathface Ginny färdas österut till Första Världskrigets skyttegravar för att uppfylla en döende kvinnas sista önskan. Emma Rios kommer under året även medverka som författare i två projekt som organiseras av Brandon Graham (Prophet, Multiple Warheads). Först har vi en ny 72-sidig sci-fi-antologi, kallad Island med underrubriken ”Comics Magazine for Comics”, där Emma Rios både författar och tecknar serien I.D.. Antologin innehåller även material skapat av bland andra Farel Dalrymple, Michael DeForge och Simon Roy. Det andra samarbetet med Brandon Graham är 8House, ett nytt sci-fi-universum som regeras av åtta olika magiska familjer. Serien komme att ges ut som flera olika miniserier med olika författare och tecknare och Rios samarbetar med tecknaren Hwei Lim på en av dessa, nämligen miniserien Mirror.

B62iZ0MCMAAFwhcKieron Gillen och Jamie McKelvie tuffar på med sin nya serie The Wicked+The Divine där tredje arcen kommer att bestå av olika one-shots med andra tecknare såsom Tula Lotay, Kate Brown och Stephanie Hans (som redan samarbetar med Gillen på Marvels Angela: Asgard’s Assassin). McKelvie får därmed en välbehövlig paus för att äntligen färdigställa den tredje och sista volymen av Gillen/McKelvies serie om popmusik och magi, Phonogram. Sista LUDOCRATSnumret av andra volymen av Phonogram kom ut 2010 och den avslutande arcen, ”The Immaterial Girl”, startar i augusti 2015. Som om det inte räckte för Gillen så kommer han även ut med en, som det verkar, lätt bisarr och galen skapelse kallad The Ludocrats. som är ett samarbete med Jim Rossignol, David Lafuente och Ricardo Venâncio. The Ludocrats beskrivs som ”fantastiska äventyr bortom tid, rymd och mänsklig fattningsförmåga” där vi bland annat får möta Baron Otto von Subertan och Professor Hades Zero-K som är ”de sista beskyddarna av en skrattretande löjlig aristokrati gentemot krafter som strävar efter banal normalisering”.

image-monstressMarjorie Liu började sin karriär som romanförfattare innan hon började författa serier och efter flera X-tidningar hos Marvel (X-23, Daken, Astonishing X-Men) är det nu så dags för hennes första egna serie. Monstress utspelas i ett alternativt Europa under Första Världskriget som lever i skräck för Godzilla-liknande monster med otroliga krafter. När tonårstjejen Mika, med ett mystiskt förflutet, tar kontroll över det mäktigaste monstret blir hon föremål för intresse från både mänskligheten och utomvärldsliga krafter som vill göra allt för att få henne i sitt våld. Serien tecknas av Sana Takeda som tidigare samarbetat med Liu i fyra nummer av X-23.

image-plutonaEmi Lenox är kanske mest känd för sina tecknade seriedagböcker Emitown som tidigare publicerats av Image Comics. I år kommer hon ut med det självbiografiska seriealbumet Tadaima, målat med vattenfärger, som handlar om när Emi och hennes mamma återvänder till Japan efter att ha varit borta i 12 år för att besöka hennes mormors grav. Dessutom tecknar hon Jeff Lemires (Trillium, Green Arrow) femdelade miniserie Plutona, där vi får möta fem barn som en dag efter skolans slut bestämmer sig för att a_560x0utforska en skog och hittar världens mest kända superhjälte, Plutona, död i gräset och leran. Jeff Lemire är också aktuell som tecknare till ett seriealbum tillsammans med ingen mindre än författaren Scott Snyder (Batman, The Wake, Wytches), AD: After Death. Scott Snyder har aldrig tidigare gett ut en så kallad Original Graphic Novel och Lemire har å andra sidan aldrig tecknat en som han inte skrivit själv. I AD: After Death har mänskligheten hittat ett botemedel mot döden och en av frågorna som Snyder/Lemire ställer är hur man hanterar sin livssituation om man vet att man är odödlig?

REVENGEANCE_612x930Sist ut av de serier jag ser mest fram emot från Image under 2015 är Darwyn Cookes första egna serie Revengeance. Cooke är en mycket skicklig illustratör inom både animation och serier, flerfaldigt prisbelönad för sina adaptioner av Richard Stark’s Parker och DC: The New Frontier och gav även Catwoman en rejäl ansiktslyftning tillsammans med Ed Brubaker. Revengeance är en psykologisk thriller/svart komedi som utspelas under 1980-talet i Cookes hemstad Toronto. Seriens huvudperson Joe Malarky är ute efter hämnd i den tredelade miniserien som har premiär under våren.

Detta var som sagt bara ett axplock av alla de serier som presenterades och kolla gärna in länken längst upp om du sugen på mer. Där finns även en del smaskiga previews och länkar till olika intervjuer. Mycket nöje!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...