Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 34

lördag 22 augusti, kl 08:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

WelcomeBack-001-A-Main-830b5We(l)come Back #1
Manus: Christopher Sebela
Illustration: Jonathan Brandon Sawyer
Förlag: BOOM! Studios

I denna fyrdelade miniserie av Christopher Sebela (High Crimes, Dead Letters) och Jonathan Brandon Sawyer får vi följa två kvinnliga soldater (eller Sequels som de kallas här) som utkämpar ett krig utan slut tack vare att deras själar ständigt återföds. När Mali vaknar upp efter sin senaste reinkarnation börjar hon för första gången ifrågasätta allting och särskilt då varför hon måste fortsätta kriga, allt medan ärkefienden Tessa gör sig redo för ytterligare ett blodigt möte.

27589Nanjing: The Burning City HC
Manus/Illustration: Ethan Young
Förlag: Dark Horse Comics

I Ethan Youngs (webbserien Tails) nya seriealbum förflyttas vi till starten på Andra kinesisk-japanska kriget (även känt som Andra sino-japanska kriget) 1937 och närmare bestämt den fasansfulla Nanjingmassakern som inträffade i december samma år efter att Republiken Kinas huvudstad, som övergavs av den kinesiska militären, fallit i den kejserliga japanska arméns händer. Detta bestialiska övergrepp där japanska soldater mördade, våldtog och lemlästade hundratusentals kineser skildras i svartvitt genom soldaten Lu och hans kaptens ögon.

HOWTH2015001-DC11-d5aa7Howard The Human #1
Manus: Skottie Young
Illustration: Jim Mahfood
Förlag: Marvel Comics

Med femtielva olika Secret Wars-titlar på seriehyllorna känns det övermäktigt att granska alla men den här veckan och nästa publicerar förlaget även en del one-shots vilket passar mig som handen i handsken. Först ut har vi en rolig twist på Howard The Duck författad av Skottie Young (Rocket Raccoon, I Hate Fairyland) och tecknad av Jim Mahfood där rollerna är ombytta men Howard är lika utanför som vanligt. I Howard The Human #1 är vår privatdetektiv, som titeln säger, istället en ensam människa i en stad fylld av antropomorfa djur. Vi får följa en vanlig måndag i Howards liv där han är trött på sitt marginaliserade liv och helst skulle vilja äta ägg och bacon till frukost…vilket skulle klassas som kannibalism i den här världen.

SCWARSSL2015001-DC11-1de88Secret Wars: Secret Love #1
Manus: Michel Fiffe, Felipe Smith, Jeremy Whitley, Marguerite Bennett, Katie Cock
Illustration: Michel Fiffe, Felipe Smith, Gurihiru, Kris Anka, Katie Cock
Förlag: Marvel Comics

Sist ut har vi en romantisk superhjälte-antologi som verkligen sticker ut bland Secret Wars-titlarna. Här får vi ett triangeldrama med Karen Page, Typhoid Mary och Daredevil signerat Michel Fiffe, ett nytt drömpar i form av Kamala Khan och Robbie Reyes (det vill säga Ms. Marvel och Ghost Rider) med text och bild av Felipe Smith, Misty Knight och Danny Rand av Jeremy Whitley och Gurihiru och Squirrel Girl som vinner en date med superhunken Thor av Marguerite Bennet och Kris Anka. Sist men inte minst får vi ”Happy Ant-Iversary” av Katie Cook med Ant-Man och Wasp som en riktig myra respektive humla.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...