Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 43

lördag 24 oktober, kl 13:23 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

motumcp0-0a1f8HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE MINICOMIC COLLECTION Hc
Manus: Tim Seeley, med flera
Illustration: Bruce Timm, med flera
Förlag: Dark Horse Comics

Som liten grabb svämmade mitt pojkrum över av leksaksfigurer från Star Wars och G.I. Joe men de som tog mest plats, både fysiskt och i mitt hjärta var He-Man, Skeletor och de andra från Masters of The Universe. Dessutom minns jag med glädje det lilla häftet med miniserier som följde med i varje kartong och nu kan man äntligen läsa alla dessa i en fet samlingsvolym på över 1000 sidor med extramaterial och intervjuer av skaparna. Mina sönderbläddrade exemplar är för länge sedan förpassade till någon papperskorg så det är inte utan att det suger lite extra i nördtarmen när man fluktar på en sådan här lyxutgåva.

TheShield-1Var-Robinson-8440fTHE SHIELD #1
Manus: Adam Christopher, Chuck Wendig
Illustration: Drew Johnson
Förlag: Dark Circle Comics

Den första amerikanska superhjälten med patriotiska förtecken var inte Captain America utan The Shield som gjorde sin debut 1940 i Pep Comics #1, publicerad av MLJ Comics som sedan skulle bli Archie Comics. Sedan starten har karaktären dykt upp i en mängd olika skepnader och nu är det äntligen dags för en kvinna att ta upp manteln i en ny serie från förlaget Dark Circle Comics, som är en del av Archie Comics, med titlar som Black Hood och Fox i katalogen. Victoria Adams har kämpat för Amerika enda sedan Amerikanska revolutionens dagar. Hon har dött för sitt land flera gånger bara för att återfödas igen när så behövs. Nu är hon tillbaka igen men har inget minne av vem hon är.

KARNAK2015001-DC11-LR-656ddKARNAK #1
Manus: Warren Ellis
Illustration: Gerardo Zaffino
Förlag: Marvel Comics

Marvel fortsätter med sin nya giv All-New, All-Different Marvel och av alla nya titlar är det en som tilltalar mig extra mycket. Warren Ellis, som tidigare gjort korta men minnesvärda och hyllade gästspel hos förlaget med titlar som Thunderbolts, Secret Avengers och Moon Knight, tar sig an Karnak, en av de mindre kända medlemmarna i Inhumans kungafamilj. Med Karnaks förmåga att se den minsta svaghet eller spricka i allt kan jag bara föreställa mig att författaren kommer att leverera en serie på typiskt tänkvärt Ellis-manér eftersom denna kraft inte bara gäller saker utan också system, filosofier, strukturer och människor.

51zkB6I0UbL._SY344_BO1,204,203,200_HAWKEYE OMNIBUS
Manus: Matt Fraction
Illustration: David Aja, Annie Wu, med flera
Förlag: Marvel Comics

Så är den äntligen här. Den ultimata samlingsvolymen med en av Marvels bästa serier genom tiderna. En artistisk och stilistisk fullträff som ingen får missa och en given julklapp till alla älskare av bra serier som ännu inte haft nöjet att läsa den. Följ Clint Barton, Kate Bishop, Pizza Dog och alla andra härliga karaktärer från kust till kust när de bekämpar Madame Masque eller den ryska träningsoverallsmaffian med odödliga nummer som ”Pizza Is My Business” och ”The Stuff What Don’t Get Spoke”. Trots att Grant Morrisons förnäma The Multiversity också kommer ut den här veckan i en deluxeutgåva så är det bara en samlingsvolym som räknas…seriously, Bro! 😉

CLNRM-Cv1-ds-416f9CLEAN ROOM #1
Manus: Gail Simone
Illustration: Jon Davis-Hunt
Förlag: Vertigo

Vertigos tredje nya serie av tolv och Gail Simones (Red Sonja, Batgirl, Secret Six) första på förlaget handlar om något som är läskigare än vampyrer och zombies: att förlora kontrollen. I handlingens centrum har vi en hjälp-till-självhjälp-guru vid namn Astrid Mueller som leder en organisation vilken tror att ondskefulla väsen kontrollerar vår värld och att bara hon kan se sambandet. En arg ung journalist, Chloe, beslutar sig för att avslöja organisationens lögner och de försöker därför skrämma henne till tystnad men Chloe är inte rädd för någonting. Efter att hennes pojkvän tagit livet av sig, då han blivit som besatt av en av Muellers böcker, har Chloe tappat både hopp och tro och hon är definitivt inte rädd för Mueller.

GETJBS_Cv1_DJohnson_logo_5511c9f2127d44.09587733GET JIRO: BLOOD AND SUSHI Hc
Manus: Anthony Bourdain, Joel Rose
Illustration: Alé Garza
Förlag: Vertigo

2012 publicerades seriealbumet Get Jiro, skrivet av kocken, författaren och TV-personligheten Anthony Bourdain tillsammans med Joel Rose och tecknat av Langdon Foss där vi får följa den rebelliske och skoningslöse sushikocken Jiro som anländer till ett framtida Los Angeles där mästerkockar styr staden som brottsfurstar och folk är så besatta av kulinariska läckerheter att man bokstavligen skulle dö för att få en bordsplacering på de bästa restaurangerna. Nu är Bourdains skapelse tillbaka med ett nytt album där vi får följa Jiros uppväxt i Tokyo där han på dagen jobbar åt faderns maffia samtidigt som han i hemlighet kämpar för att bli det han älskar mest: en mästare på sushi.

27825THE STEAM MAN #1
Manus: Mark Alan Miller, Joe R. Lansdale
Illustration: Piotr Kowalski
Förlag: Dark Horse Comics

”How can less be more?…more is more!” som Yngwie Malmsteen har sagt. Detta motto verkar författarna bakom The Steam Man tagit fasta på med en serie som svämmar över av extra allt. En gigantisk ångdriven stålrobot (Iron Giant), som styrs av ett team monsterjägare (Pacific Rim), bekämpar invaderande marsianer (War of the Worlds) samt mordiska albinoapor och vampyrer. Just det ja…allt utspelas i Vilda västern också.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...