Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 50

lördag 12 december, kl 20:36 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BMTMNT-Cv1-ds-09133BATMAN/TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES #1
Manus: James Tynion IV
Illustration: Freddie E. Williams II
Förlag: DC/IDW

Efter att precis ha avslutat en crossover mellan Green Lantern och Star Trek är det så dags för DC Comics och IDW att göra något liknande mellan Batman och Teenage Mutant Ninja Turtles. Serien är väl förankrad i Batmans universum då den är författad av James Tynion IV, som bland annat ligger bakom Batman and Robin Eternal, och tecknad av Freddie Williams II, vilken medverkat på flera nummer av Robin, och dessutom har IDW haft en lång och fullmatad utgivning av TMNT att luta sig tillbaka på. Alla dessa faktorer bidrar till att denna crossover kan bli något mer än ett billigt marknadsföringstrick och den har verkligen potential att bli något alldeles extra.

4945074-01INSEXTS #1
Manus: Marguerite Bennet
Illustration: Ariela Kristantina
Förlag: AfterShock Comics

Det nystartade förlaget AfterShock Comics andra serie för i år tar oss till London och slutet på förförra århundradet. InSexts, som är Marguerite Bennetts (A-Force, Angela) första egna serie, är en erotisk skräckis i viktoriansk miljö där vi får möta tjänsteflickan Mariah och Lady Bertram som, förutom att de är ett älskande par i hemlighet, utkräver en gruvlig hämnd genom att med hjälp av ockult magi förvandla sig till insektsliknande monster. Bennett beskriver själv InSexts som en arg serie där hon tar ut sin ilska över kön och sexualitet men också imperialism, kolonialism, invandring och klasstillhörighet.

NEWROM-Cv1-ds-31e41NEW ROMANCER #1
Manus: Peter Milligan
Illustration: Brett Parson
Förlag: Vertigo

Veckans nya Vertigo-titel New Romancer är lätt att kategorisera som en romantisk komedi men eftersom det är Peter Milligan som ligger bakom lär den vara bra mycket knasigare än en genomsnitts-rom-con. Serien, som är tecknad av Brett Parson (Tank Girl), handlar om en app för internet-dating med namnet New Romancer och en av dess programmerare, Lexy, som använder sig av kända älskare i historien för att skapa fejkade profiler. När Lexy flyttar gränserna för datorprogrammering resulterar det i att hennes drömälskare Lord Byron får mänsklig gestalt och en intressant detalj i allt detta är att Byrons dotter, grevinnan och matematikern Ada Lovelace, skapade en algoritm avsedd att bearbetas med en maskin vilket gör att hon räknas som en av historiens första datorprogrammerare.

SCWITCH2015001-DC11-LR-86695SCARLET WITCH #1
Manus: James Robinson
Illustration: Vanesa R. Del Rey
Förlag: Marvel Comics

Trots att Scarlet Witch har varit en del av Marvels universum sedan 1964, först som en av medlemmarna i Magnetos Brotherhood of Evil Mutants och sedan som medlem av Avengers enda fram till händelserna i Avengers: Disassembled och House of M och hennes återkomst i eventet Avengers vs. X-Men, har mutanten Wanda Maximoff aldrig förfogat över en egen titel hos förlaget (om man inte räknar med miniserierna med exmaken Vision under 1980-talet) men nu blir det ändring på detta. James Robinson, författare till prisbelönade serierna Starman och The Golden Age samt Marvel-serierna Fantastic Four och All-New Invaders och nu senast den kontroversiella men mycket fascinerande miniserien Airboy, har skrivit en serie där Wanda står på egna ben och med ett pärlband av skickliga tecknare som alla står för bilderna i varsitt nummer.  Förutom Vanesa Del Rey får vi njuta av Marco Rudy, Steve Dillon, Annie Wu, Javier Pulido, Joelle Jones, Tula Lotay, Marguerite Sauvage och Chris Visions

TheViolent-01-1-6fbc7THE VIOLENT #1
Manus: Ed Brisson
Illustration: Adam Gorham
Förlag: Image Comics

I serien Violent av Ed Brisson (Sheltered) och Adam Gorham (Dead Drop) får vi möta den tidigare drogmissbrukaren Mason som avtjänat ett fängelsestraff och som gör allt han kan för att börja ett nytt och bättre liv, både för sin fru, som försöker bli fri från sitt missbruk, och en liten dotter som behöver dem båda. När han riskerar att förlora sin dotter faller Mason tillbaka i gamla vanor vilket leder till kriminella handlingar som får allvarliga följdverkningar. Brisson har alltid varit fascinerad av kriminalhistorier och han växte också upp i en familj där brott dominerade konversationerna vid matbordet eftersom hans far var polis och hans mor jobbade inom vården för brottsoffer.

SY001-Final-PreProof-01-1f34bSYMMETRY #1
Manus: Matt Hawkins
Illustration: Raffaele Ienco
Förlag: Image Comics

Apokalyptiska dystopier är vardagsmat inom populärkulturen men i serien Symmetry får vi istället en framtid som är så perfekt att den är fel och dessutom farlig. Här är allt vackert och alla människor har symmetriska former och ansiktsdrag. Barn odlas fram och får vid 13 års ålder själva bestämma sitt kön. Robotar gör allt arbete och alla mänskliga förhållande skapas via kontrakt om ett, fem eller upp till tio år. Baksidan med detta är att samhället är fullständigt segregerat och vissa kreativa egenskaper har utrotats. Människans nöjen skapas av artificiella intelligenser baserade på algoritmer och tusen år av lagrad mänsklig underhållning. Finns det plats för asymmetri i en symmetrisk värld? Vår berättelse handlar om en man och en kvinna som inte passar in. I en värld där alla är lyckliga är de olyckliga och när de hittar varandra börjar de göra saker som inte är tillåtna.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...