Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 7

fredag 19 februari, kl 11:14 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

SnowFall_01-1SNOWFALL #1
Manus: Joe Harris
Illustration: Martin Morazzo
Förlag: Image Comics

Joe Harris och Martin Morazzos serie Great Pacific lyckades på ett föredömligt sätt blanda den ständigt aktuella miljöförstöringen av vår värld med en science fiction-knorr, där arvtagaren Chas Worthington använder sin förmögenhet för att göra världen bättre samtidigt som han skapar sig ett eget land av ett sopberg lika stort som två Texas. I deras nya serie Snowfall tar de samma teman ett steg längre och presenterar en framtid där klimatväxlingarna upphört och USA har förvandlats till ett kooperativt Förenta staterna styrt med järnhand av ett storföretag. I denna dystra och dystopiska värld dyker en motståndsrörelse upp i form av en ensam man som förklarar krig mot samhället och han använder väder som ett vapen. Är The White Wizard en skurk, terrorist, geni eller hjälte? Det tänker i alla fall jag ta reda på.

PMIF2016001-DC11-07bfcPOWER MAN AND IRON FIST #1
Manus: David Walker
Illustration: Sanford Greene
Förlag: Marvel Comics

Luke Cage, spelad av Mike Colter, har redan gjort sin debut i Netflix TV-serie Jessica Jones och eftersom både han och hans tidigare partner Iron Fist snart får sina egna TV-serier tack vare Netflix är det ingen slump att den tidigare duon Heroes for Hire åter slår sina påsar ihop i en serie författad av David Walker (Shaft, Cyborg) och tecknad av Sanford Greene. Även om de ännu inte återupptagit sin verksamhet som hyrda hjältar så börjar den här serien med att Heroes for Hires tidigare sekreterare Jennie Royce äntligen släpps ut ur fängelset efter att ha suttit oskyldigt dömd i fem år. Power Man och Iron Fist fick en gemensam tidning i slutet på 70-talet, mest för att deras respektive egna titlar sålde rätt så dåligt, och dessa två ”street level”-karaktärer har sedan dess varit BFF:s och en omistlig del av Marvels universum.

29321TOMB RAIDER #1
Manus: Mariko Tamaki
Illustration: Phillip Sevy
Förlag: Dark Horse Comics

För 20 år sedan dök TV-spelet Tomb Raider upp där äventyraren Lara Croft undviker olika hinder och faror i sin jakt på arkeologiska föremål. Sedan dess har figuren dykt upp i två spelfilmer (med Angelina Jolie i huvudrollen) och även i serieversion från Top Cow och sedan 2013 från Dark Horse Comics. Under Dark Horse Comics utgivning har Tomb Raider haft flera prominenta serieskapare vid rodret, såsom Gail Simone, Rhianna Pratchett och Corinna Bechko, och nu startar serien om igen med Mariko Tamaki som författare, som tillsammans med kusinen Jillian skapat de flitigt prisbelönade seriealbumen Skim och This One Summer. Mariko Tamaki har tidigare bland annat gjort en miniserie med Teenage Mutant Ninja Turtles så det ska bli spännande att se vad hon kan göra med denna franchise.

ALWArchie-9var-c7b81Sist vill jag bara glädja alla älskare av Afterlife with Archie och Chilling Adventures of Sabrina, inklusive mig själv, att dessa två serier äntligen återkommer med nya nummer under 2016 efter att ha haltat rejält i utgivningen under 2015. Seriernas författare Roberto Aguirre-Sacasa ber officiellt om ursäkt eftersom han har haft fullt upp med att skriva manus till pilotavsnittet av den Archie-baserade TV-serien Riverdale men i maj kommer Chilling Adventures of Sabrina #5 (tecknad av Robert Hack) och Afterlife with Archie #9 (tecknad av Francesco Francavilla) dyker upp i juni.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...