Nyheter och tips

Marvel NOW! – hösten 2016

onsdag 10 augusti, kl 20:55 av 0 kommentarer

DWS

Efter San Diego Comic-Con meddelade Marvel Comics, inte helt oväntat, att det var dags för en ny giv och storstädning bland sina titlar och kreatörer. Efter All-New, All-Different Marvel är det åter dags för Marvel NOW!, som också var namnet på 2012 års nystart efter eventet Avengers vs. X-Men. Cirkeln verkar därmed vara sluten efter ett antal NOW!-satsningar och nya Marvel NOW! startar i oktober 2016 när eventet Civil War II är över.

Avengers0Som den översta bilden visar är det ett splittrat Marvel-universa vi möter efter Civil War II och detta blir också väldigt tydligt hos Avengers, där teamets tonåringar, Kamala Khan (Ms. Marvel), Miles Morales (Spider-Man) och Sam Alexander (Nova) vänder de vuxna ryggen och istället bildar Champions (Manus: Mark Waid och bild: Humberto Ramos) tillsammans med Amadeus Cho (The Totally Awesome Hulk), Scott Summers (original-Cyclops från All-New X-Men) samt Visions dotter Viv.

Al Ewings New Avengers byter också namn till U.S. Avengers, lett av den brasilianske mutanten Sunspot. Den tidigare lömska terroristligan av vetenskapsmän, A.I.M. (Advanced Ideas Mechanism) köptes av miljardären Sunspot och blev den fredliga Avengers4organisationen Avengers Idea Mechanism strax innan det som ledde fram till Secret Wars. Efter Civil War II görs organisationen om igen (American Intelligence Mechanics) och lyder nu under regeringen som en ersättning för S.H.I.E.L.D.. Förutom Sunspot och New Avengers-medlemmarna Cannonball, Pod och Squirrel Girl består det patriotiska teamet av Red Hulk (som äntligen fått mustasch och snygga amerikanska cyxelbyxor), en ny Iron Patriot (Dr. Toni Ho, som jobbar åt Sunspots A.I.M.) och en ny kvinnlig Captain America (som är en framtida version av Danielle Cage, dotter till Luke Cage och Jessica Jones).

Great-Lakes-AvengersBland övriga Avengers-titlar gläds jag också åt att Great Lakes Avengers får en egen titel, författad av Zac Gorman (Rick and Morty samt skapare av den trevliga bloggen Magical Game Time där han skriver och tecknar små tänkvärda berättelser med kända TV-spelsfigurer från bl.a. Legend of Zelda) och tecknad av Will Robson (Star-Lord). Det Detroit-baserade teamet (skapat av John Byrne en gång i tiden) består som tidigare av Mr. Immortal, Big Bertha, Flatman och Doorman men den tidigare ordinarie medlemmen Squirrel Girl lyser med sin frånvaro, vilket gruppen har löst genom att bära runt på en kartongkopia av henne i naturlig storlek med texten ”Photo with the Team 1 Buck!”, för att tjäna en hacka och rida på hennes popularitetsvåg.

New-Iron-1024x617

När Civil War II är över kommer Tony Stark inte längre vara Iron Man på grund av olika orsaker men istället får vi två väldigt olika individer som fyller hans skor: den briljanta 15-åriga M.I.T.-studenten Riri Williams dyker upp i nya Invincible Iron Man och ingen mindre än Victor von Doom i Infamous Iron Man. Brian Michael Bendis författar och Stefano Caselli respektive Alex Maleev tecknar.

death

De som hoppat på All-New, All-Different Marvel vet att det var ett glapp på åtta månader efter Secret Wars där något allvarligt hänt mellan mutanter och Inhumans samt att X-Mens ledare Cyclops lyst med sin frånvaro. I den fyrdelade miniserien Death of X, författad av Jeff Lemire (Extraordinary X-Men) och Charles Soule (Uncanny Inhumans) får vi reda på vad som har hänt. Mutanter är dödligt allergiska mot Terrigen-dimman som skapat en mängd nya Inhumans men även inom de sistnämndas led råder motsättningar mellan dels kungafamiljen och den grupp som kallar sig All-New Inhumans.

DP3Marvel satsar även på en hel del titlar med skurkar i huvudrollen, som Kingpin av Matthew Rosenberg (We Can Never Go Home) och Ben Torres samt Bullseye av Ed Brisson (Sheltered, The Violent) och Guillermo Sanna. Förutom Daredevil-skurkar satsar förlaget även på Deadpool och då närmare bestämt hans nya team av Mercs for Money men även solotitlar för tre av medlemmarna i hans tidigare team med samma namn. Deadpool & The Mercs for Money, författad av Deadpool-veteranen Cullen Bunn och tecknad av Iban Coello, består av Domino, Gorilla Man, Hit-Monkey, Masacre, Negasonic Teenage Warhead och Machine Man och sedan har vi Slapstick, författad av Fred Van Lente och tecknad av Reilly Brown, som ser ut som, och kan ändra DP5verkligheten som, en Looney-tunes-figur. Sedan har vi kontraterroristen Solo (James Bourne), författad av Gerry Duggan & Geoffrey Thorne samt tecknad av Paco Diaz, och slutligen den mentalt instabile Foolkiller (Gregory P. Salinger), författad av Max Bemis (Evil Empire, X-Men: Worst X-Man Ever) och tecknad av Dalibor Talajic, som även har en examen i psykiatri. Jag är inte speciellt sugen på mer Deadpool i serieform eller hans tidigare kumpaner utan hade hellre sett att Marvel satsade på något som skulle ge större avtryck, som en solotitel med Ms. America Chavez av Kieron Gillen och Jamie McKelvie eller varför inte Fantastic Four av Jeff Lemire? Man får aldrig sluta drömma.

HawkeyeSom vanligt när det gäller Marvel är jag mer sugen på de mindre titlarna med en egen röst och jag har därmed mycket höga förväntningar på Hawkeye, författad av Kelly Thompson (Jem and the Holograms, A-Force) och tecknad av Leonardo Romero (Rampage Jackson), som fokuserar på Kate Bishop; The Unstoppable Wasp, författad av Jeremy Whitley (Princeless, My Little Pony) och tecknad av den mycket skickliga Elsa Charretier (Infinite Loop), med Henry Pyms dotter Nadia i huvudrollen samt återkomsten av Jessica Jones i serieform med exakt samma skaparteam som när karaktären såg dagens första ljus för 15 år sedan: Manus: Brian Michael Bendis, bild: Michael Gaydos och omslag: David Mack. Naturligtvis försöker H4H4Marvel rida på TV-seriens popularitet men originalserien är mycket bättre och den borde ha fått en uppföljare för länge sedan. Faktum är att hela första volymen av Jessica Jones redan ligger i min läshög och en recension kommer så fort jag hunnit läsa den.

En lista på alla nyheter från Marvel NOW! så här långt hittar ni här och det lär komma fler, var så säkra.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...