Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 2

lördag 14 januari, kl 17:17 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

GC-c2GOD COUNTRY #1
Manus: Donny Cates
Illustration: Geoff Shaw
Förlag: Image Comics

Den gamle demente änklingen Emmet Quinlan vållar inte bara bekymmer för sina barn – hans våldsamma utbrott är också mer än vad lokalpolisen klarar av. När en tornado ödelägger hans hem – samt den omkringliggande staden i västra Texas – reser sig en pånyttfödd Quinlan ur ruinerna. Det förtrollade svärdet i stormens öga har gett honom en sund själ och kropp och han är nu den ende som kan stoppa de utomjordiska varelser som stormen lämnat efter sig. Donny Cates och Geoff Shaw har tidigare visat vad de går för i Buzzkill och den svarta superhjältekomedin The Paybacks (den senare började i Dark Horse Comics och avslutades senare hos förlaget Heavy Metal) och deras nya serie God Country hos Image Comics har alla förutsättningar att bli en av 2017 års största snackisar.

BeowulfDONOTRELEASE-1BEOWULF HC
Manus: Santiago García
Illustration: David Rubín
Förlag: Image Comics

Det mer än tusen år gamla anglosaxiska omkvädet om Beowulf utspelas i den mörka medeltiden i Danmark och södra Sverige och har fått status som Englands nationalepos. Den episka berättelsen om hjälten Beowulfs kamp mot monstret Grendel har gett upphov till en mängd filmer och 2013 gav Santiago García och David Rubín (Ether) ut ett seriealbum på spanska som går tillbaka till själva ursprunget och som nu äntligen kommer ut på engelska hos Image Comics. García och Rubín försöker här göra en serieadaption av originaltextens handling i tre akter – fri från revisionism, postmodernism och ironi – och ta med oss tillbaka till en tid när berättelser fördes vidare genom muntlig tradition och ingen hade en aning om vad Sword & Sorcery eller Fantasy var.

RSvol4-01-Cov-A-BradshawRED SONJA #1
Manus: Amy Chu
Illustration: Carlos Gomez
Förlag: Dynamite Entertainment

Det är märkligt att Conan-författaren Robert E. Howards mest kända kvinnliga karaktär inte skapades av honom själv. I berättelsen The Shadow of the Vulture (1934) dyker visserligen Red Sonya of Rogatino upp men denna berättelse utspelas under Renässansen och Sonya är här utrustad med pistol och sabel. Roy Thomas och Barry Windsor-Smith använde sig av denna berättelse (Conan the Barbarian #23, 1973) när de ville skapa en kvinnlig motsvarighet till serieversionen av Conan på 70-talet och gjorde henne då till en svärdskvinna från Hyrkania i bikinirustning. Sedan dess har hon förekommit flitigt i seriernas värld och numera är hon del av förlaget Dynamite Entertainments utgivning – som bland annat bjudit på följetonger författade av Gail Simone och nu senast Marguerite Bennett. Nu är det Amy Chus (KISS) tur att ta sig an den rödhåriga barbaren och den här gången förflyttas hon till vår egen tid med allt vad det innebär. Detta koncept är ingalunda unikt eftersom hon redan svingat sitt svärd tillsammans med Spider-Man i Marvel Team-Up #79 (1979) i en riktigt bra historia skapad av det dåvarande oslagbara radarparet Chris Claremont och John Byrne.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...