Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 12

lördag 25 mars, kl 22:32 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

IRON FIST #1
Manus: Ed Brisson
Illustration: Mike Perkins
Förlag: Marvel Comics

Av Netflix TV-serier med Marvel-karaktärer är första säsongen av Daredevil en klar favorit med Jessica Jones som god tvåa. Jag har hunnit nästan halvvägs in i Iron Fist, som presenterar den sista Defenders-medlemmen, och kan fortfarande inte bestämma mig för om den är bajs eller kladdkaka och där den enda karaktären jag verkligen fastnat för är Colleen Wing (spelad av Jessica Henwick) i vad som i övrigt är en rätt stel rollista med trög handling. När det gäller själva serierna med Iron Fist så är Ed Brubaker, Matt Fraction och David Ajas lyckade samarbete en av Marvels allra bästa titlar som jag rekommenderar alla att utforska och det ska bli spännande att se vad Ed Brisson (Sheltered, Bullseye) och Mike Perkins (Carnage) kan göra med den odödlige Järnnäven nu när K’un-Lun är förstört och Danny Rand förlorat sina krafter.

UNDERWINTER #1
Manus/Illustration: Ray Fawkes
Förlag: Image Comics

Ray Fawkes (Gotham by Midnight, One Soul, Intersect) är en serieskapare som gärna går till ytterligheter i sina egna serier med experimentlusta samt gåtfullhet om vad de egentligen handlar om. Detta gäller inte minst hans nya serie Underwinter från Image Comics som beskrivs som en metafysisk skräckhistoria eller med Fawkes egna ord om sin fascination över vår världs dualitet: ”how it can be achingly beautiful and disgustingly horrifying all at once.” I den första arcen ”Symphony” får vi möta en grupp musiker som får sitt livs största gig som visar sig vara något helt annat än vad de förväntat sig och själva temat för arcen är just musikens mening i vår värld.

REBELS: THESE FREE AND INDEPENDENT STATES #1
Manus: Brian Wood
Illustration: Andrea Mutti
Förlag: Dark Horse Comics

Brian Wood har gjort en hel del serier med historisk prägel med allt ifrån vikingar (Northlanders, Black Road) till amerikanska frihetskämpar (Rebels) och nu är det dags för fortsättningen på Rebels där vi får följa Seth Abbotts son John där han är med och bygger upp den nya nationens första egna flotta. 1785 hade amerikanerna sålt sina sista krigsskepp för att kunna finansiera reparationen av sin handelsflotta, något som visade sig vara ett förhastat beslut eftersom handelsfartygen terroriserades av pirater och efter franska revolutionen började britterna attackera skeppen för att de trodde att de handlade med fransmännen och även fransmännen gav sig på skeppen fast av omvänd anledning. Denna ohållbara situation ledde fram till beslutet 1794 om att bygga sex fregatter som skulle bli början på USA:s första flotta och det är där Brian Wood börjar sin berättelse.

HELENA CRASH #1
Manus: Fabian Rangel Jr.
Illustration: Warwick Johnson-Cadwell
Förlag: IDW Publishing

Nästa serie den här veckan målar upp ett fruktansvärt mardrömsscenario: en framtid där kaffe är illegalt och endast tillgängligt på den svarta marknaden. För en koffeinist som mig själv låter detta så hemskt att jag knappt vågar tänka på det men Helena Crash är en rolig miniserie med glimten i ögat och extra allt, som till exempel mutanter, monster, utomjordingar och robotar. Seriens protagonist Helena Crash är kurir av svarta börs-varor men hon är också en skicklig fighter och racerförare (hennes smeknamn kommer av att hon är grym på att få andra förare att krascha) men en vacker dag hamnar hon mitt i ett gangsterkrig efter att en maffiaboss frågat henne om Helena kan mörda dennes motståndare. Serien är skriven av Fabian Rangel Jr. (Space Riders) och tecknad av Warwick Johnson-Cadwell (Tank Girl) och jag tänker definitivt utforska den.

X-O MANOWAR #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: Thomas Giorello
Förlag: Valiant Entertainment

Valiants superhjälteuniversum är som jag nämnt vid en rad tillfällen väl värt att utforska och även om jag har rätt bra koll på mycket så har jag sorgligt nog inte haft tid att bekanta mig med förlagets flaggskepp: visigoten Aric of Dacia som kidnappades av utomjordingar och som återvände till vår tid och jord 1600 år senare iförd den levande stridsrustningen X-O Manowar. Även om Valiant inte gör tillnärmelsevis så många nystarter som Marvel och DC så är det efter författaren Robert Vendittis 50 nummer äntligen dags för ett nytt status quo och förstanummer och ett utmärkt läge att börja läsa serien. Matt Kindt har redan gjort sig ett namn på förlaget med serier som Ninjak och Divinity och med ett roterande team av tecknare bestående av Tomas Giorello, Doug Braithwaite, Clayton Crain, Ryan Bodenheim och Rico Suayan så är jag verkligen sugen på att börja läsa X-O Manowar.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...