Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 27

fredag 7 juli, kl 23:38 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

JUPITER’S LEGACY 2 #5
Manus: Mark Millar
Illustration: Frank Quitely
Förlag: Image Comics

Någon som kommer ihåg Mark Millar och Frank Quitelys superhjältesaga Jupiter’s Legacy? Själv var jag en av dem som med liv och lust slukade alla lösnummer i seriens första arc under den väldigt sporadiska utgivningen mellan april 2013 och januari 2015 och därefter Jupiter’s Circle som var en matig prequel till hela härligheten som publicerades medan den fenomenale och noggranne tecknaren Quitely färdigställde andra arcen av Jupiter’s Legacy. Dock verkade jag ha hamnat i onåd hos Diamond (som har monopol på att distribuera serier i USA och vars namn framkallar nervösa tics även hos den mest luttrade serieidkare) eftersom jag hittills bara fått ett av fem nummer på min pull list. Nå ja, nu är äntligen sista numret här och det ska bli en fröjd att avnjuta hela serien när den samlade utgåvan dyker upp i augusti, om allt går som det ska.

SACRED CREATURES #1
Manus: Pablo Raimondi, Klaus Janson
Illustration: Pablo Raimondi
Förlag: Image Comics

Om man gillar världsomspännande konspirationer som sträcker sig ända tillbaka till tidens gryning, likt Jonathan Hickmans pågående serie The Black Monday Murders vars andra arc avslutas i augusti, så kanske Sacred Creatures är någonting för dig. Förutom att det är ett ambitiöst projekt (med ett förstanummer på över 60 sidor) som såg dagens ljus redan för 20 år sedan så är det också den första egna serien skapad av två giganter hos både Marvel och DC: Pablo Raimondi (Books of Doom, Madrox, X-Factor) och den legendariske tuscharen Klaus Janson (Daredevil, Batman: The Dark Knight, The Mighty Thor). Här får vi till att börja med stifta bekantskap med den unge studenten och blivande fadern Josh Miller som stöter på övernaturliga krafter vilket visar sig vara något som hotar hela mänskligheten.

UNHOLY GRAIL #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Mirko Colak
Förlag: AfterShock Comics

Alla känner väl till legenden om King Arthur, trollkarlen Merlin, Excalibur, Lady of the Lake, Camelot och riddarna kring runda bordet i någon form men tänk om denna legend bara var en stor fet lögn för att dölja den fasansfulla sanningen? I serien Unholy Grail presenterar skräckmästaren Cullen Bunn och tecknaren Mirko Colak en mardrömslik Lovecraft-version av denna legend där en hemsk demon i Merlins skepnad försöker ta kontroll över Arthur efter det att hans fader Uther avlidit. Dessutom är Lady of the Lake ett vidrigt vattenmonster som ger sin välsignelse i utbyte mot slaktade kungariken.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...