Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 7 (2018)

söndag 18 februari, kl 18:55 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

KICK-ASS #1
Manus: Mark Millar
Illustration: John Romita Jr.
Förlag: Image Comics

För 10 år sedan startade Mark Millar och John Romita Jr.:s serie Kick-Ass där tonåringen Dave Lizewski beslutar sig för att bli en tvättäkta superhjälte och får uppleva mer än han önskar när han stöter ihop med de maskerade brottsbekämparna Hit-Girl och Big Daddy. Fyra följetonger i serieform och två spelfilmer senare är det åter dags att väcka liv i karaktären men den här gången är det inte Dave Lizewski som tar på sig våtdräkten utan den svarta ensamstående mamman och krigsveteranen Patience Lee som beslutar sig för att råna farliga gangsters för att mildra familjens ekonomiska bördor. Image Comics passar också på att ge ut alla tidigare volymer i nytryck för de som missat serien.

INVINCIBLE #144
Manus: Robert Kirkman
Illustration: Ryan Ottley
Förlag: Image Comics

Efter 15 år och 144 nummer är det dags att säga adjö till ett av Image Comics flaggskepp, nämligen superhjälteserien Invincible skapad av författaren Robert Kirkman och tecknaren Cory Walker samt Ryan Ottley som tecknat varenda nummer sedan #8. Sista numret har den ödesmättade titeln ”The End of All Things” och skaparna hintar om att inget kan förbereda oss på slutet och att allt sedan första numret har lett fram till finalen. Invincible tillsammans med The Walking Dead gjorde Kirkman till en av serievärldens megakändisar, framförallt med TV-serieversionen av The Walking Dead (nu inne på sin åttonde säsong) och Outcast och det verkar också som att vi kommer att få se en filmversion av Invincible inom en snar framtid, skriven, regisserad och producerad av Seth Rogen och Evan Goldberg, männen bakom TV-serieversionen av Preacher.

BINGO LOVE OGN
Manus: Tee Franklin
Illustration: Jenn St-Onge
Förlag: Image Comics

Tee Franklin och Jenn St-Onges seriealbum Bingo Love blev en succé på Kickstarter där målsumman uppnåddes på bara fem dagar och slutresultatet blev tre gånger så mycket som skaparna önskat. På självaste Alla hjärtans dag publicerades den också av Image Comics och nu kan vi alla njuta av den underbara kärlekshistorien om Hazel Johnson och Mari McCray. När dessa kvinnor möttes på en kyrkbingo 1963 blev det kärlek vid första ögonkastet men deras familjer och samhället gjorde att de istället gifte sig men varsin man och bildade familjer. Nu, flera decennier senare, är dessa damer i 60-årsåldern när de åter träffas på en kyrkbingo och upptäcker att kärleken fortfarande består.

COLD WAR #1
Manus: Christopher Sebela
Illustration: Hayden Sherman
Förlag: AfterShock Comics

Panacea Cryonics erbjuder sina kunder ett liv efter döden genom att frysa ner deras huvuden till den dag när teknologin kan ge dem en ny kropp, fri från sjukdomar och död. Men när dessa vardagliga människor från dådtiden vaknar upp i framtiden får de inte nyckeln till ett nytt liv utan ett vapen, rustning och ett ultimatum. De måste utkämpa ett krig mot okända motståndare och av okänd anledning för att få ett plats i en värld som inte ens vill ha dem där. Den kylslagna dystopiska thrillern Cold War från AfterShock Comics är skapad av Christopher Sebela (Injustice: Ground Zero, Dead Letters, Evolution) och Hayden Sherman (The Few) som både tecknat, färglagt och textat serien.

Det var allt för den här veckan! Eftersom jag befinner mig på solsemester med begränsad wi-fi-uppkoppling (kraftigt I-landsproblem) så dröjer det lite med Veckans omslag men håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...