Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 36 (2018)

fredag 7 september, kl 08:59 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BORDER TOWN #1
Manus: Eric M. Esquivel
Illustration: Ramon Villalobos
Förlag: Vertigo

Vertigo firar sitt 25-årsjubileum med fyra nya Sandman-relaterade inspirerade av Neil Gaimans tidigare alster och den här veckan kan man njuta av den första – The Dreaming av Simon Spurrier och Bilquis Evely – men för min egen del är jag mer intresserad av den första av sju helt nya kreatörsägda serier från förlaget, nämligen Border Town av Eric M. Esquivel och Ramon Villalobos. De flesta av dessa serier är skapande av nykomlingar hos förlaget (Ramon Villalobos Frank Quitely-liknande stil kan man bland annat njuta av i Marvels Nighthawk) och det ska bli spännande att se vad denna nya giv har att erbjuda.

”When a crack in the border between worlds releases an army of monsters from Mexican folklore, the residents of Devil’s Fork, AZ, blame the ensuing weirdness-the shared nightmares, the otherworldly radio transmissions, the mysterious goat mutilations-on “God-dang illegals.” With racial tensions supernaturally charged, it’s up to new kid in town Frank Dominguez and a motley crew of high school misfits to discover what’s really going on in this town torn between worlds.”

BULLY WARS #1
Manus: Skottie Young
Illustration: Aaron Conley
Förlag: Image Comics

Skottie Youngs hejdlöst våldsamma men underhållande Image-tiel I Hate Fairyland gav mersmak inte bara för mig utan tydligen även för Skottie själv för nu kommer han ut med en ny skämtsam serie om våld – och den här gången för alla åldrar. Bully Wars, tecknad av Aaron Conley (Sabertooth Swordsman, Rocket Raccoon & Groot), handlar kort och gott om supernörden Spencer och hans bästisar, tvillingarna Edith och Ernie, som sluter en oväntad pakt med sin plågoande sedan dagis: Rufus, staden Rottenvilles största mobbare. Både Rufus samt Spencer och hans vänner är nämligen förstaårsstudenter på high school och Rufus upptäcker redan första dagen att han går från mobbare till mobbad och nu behöver han hjälp av Spencer och hans team för att gå segrande ur skolans Hunger Games-liknande utmaning ”Bully Wars” och därmed bli mobbarnas kung även på high school.

WAR BEARS #1
Manus: Margaret Atwood
Illustration: Ken Steacy
Förlag: Dark Horse Comics

Ett av den världsberömda författaren Margaret Atwoods signum är att ta brännheta och dagsaktuella frågor och sätta dem i en ny historisk kontext, som i till exempel The Handmaid’s Tale eller Alias Grace. Därför var det nog många som hajade till förra året när hennes första utflykt i seriernas värld visade sig vara en skruvad berättelse om en forskare som muteras till en blandning av katt och fågel. Angel Catbird var helt klart frukten av Atwoods uppväxt och kärlek till serier från Golden Age-eran och i sin nya serie dyker hon djupare ner i denna epok med en berättelse om den fiktiva antropomorfa seriehjälten Oursonette skapad under brinnande världskrig av den kanadensiske serieskaparen Al Zurakowski som drömmer om att erövra världen med sin skapelse.

COVER #1
Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: David Mack
Förlag: Jinxworld/DC Comics

Den här veckan dyker två titlar upp på Brian Michael Bendis egna etikett Jinxworld hos DC Comics: fortsättningen på The United States of Murder Inc. (tillsammans med Michael Avon Oeming) som bytt namn till United States vs. Murder Inc. och så den helt nya titeln Cover som kanske är Bendis mest originella skapelse hittills. Premissen är att serieskapare som åker världen runt på olika konvent för att knyta kontakter och sälja sina egna verk är den ultimata täckmanteln för hemliga agenter. En blandning av spionthriller och samtidigt ett kärleksbrev till hela serieindustrin med andra ord och den som illustrerar hela härligheten är ingen mindre än David Mack som är mest känd för sina stilistiskt fulländade omslag till bland annat Jessica Jones.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...