Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 41 (2018)

lördag 13 oktober, kl 00:05 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MY HEROES HAVE ALWAYS BEEN JUNKIES OGN (HC)
Manus: Ed Brubaker
Illustration: Sean Phillips
Förlag: Image Comics

Radarparet Ed Brubaker och Sean Phillips gemensamma verkförteckning har många fans, inklusive undertecknad. Fatale, The Fade Out, Kill or Be Killed och alla följetonger under baneret Criminal har alla fått toppbetyg här på Shazam och nu har Brubaker och Phillips också skapat sitt första renodlade seriealbum med titeln My Heroes Have Always Been Junkies. Här får vi följa tonåringen Ellie som ser på missbrukare med ett romantiskt skimmer i blicken ända sedan hennes mor dog av en överdos för tio år sedan. Handlingen utspelas på en exklusiv rehabklinik där Ellie upptäcker att droger och en helt annan typ av brottslig verksamhet kan bli utmärkta partners.

Albumet, som är en kärlekshistoria (”as close as Ed could manage…”, som Sean Phillips utryckte det i en intervju), är baserad på Brubakers egna upplevelser från barndomen med en missbrukande mor och hur han från åtta års ålder fick följa med på AA-möten en gång i veckan. I en intervju med The Hollywood Reporter säger Brubaker: ”I knew about junkies and alcoholics before I knew about most things, and I always found myself romanticizing addiction to some degree, because it felt like this family curse I was going to get. And I guess I really wanted to write about that, somehow, that way you can grow up admiring fractured people. And how we’re all fractured, to some degree.” My Heroes Have Always Been Junkies är en del av Criminal-universat och 2019 kommer en ny månatlig Criminal-titel, ytterligare en del av det exklusiva kontrakt Brubaker och Phillips skrivit med Image Comics som innebär att förlaget publicerar vad de än hittar på och enligt Phillips håller de precis på att förhandla om ytterligare fem år med samma generösa villkor.

MURDER FALCON #1
Manus/Illustration: Daniel Warren Johnson
Förlag: Image Comics

”The world is under attack by monsters, and Jake’s life is falling apart: no band, no girl, no future… until he meets Murder Falcon. He was sent from The Heavy to destroy all evil, but he can’t do it without Jake shredding up a storm. Now, with every chord Jake plays on his guitar, the power of metal fuels Murder Falcon into all-out kung fu fury on those that seek to conquer Earth. It’s time to shred!”

Detta scenario låter som ett förvirrat fantasifoster skapat av en finnig hårdrocksälskande tonåring med alldeles för mycket fritid och på tok för lite vänner och det kanske det också är, men framförallt är det ytterligare en lovande serie av den mycket skicklige serieskaparen Daniel Warren Johnson som bland annat gett oss den briljanta Space-Mullet och den Eisnernominerade maxiserien Extremity. Eftersom jag älskar allt av Daniel Warren Johnson kommer jag definitivt att kolla in denna galna serie och förbereder mig på ett hejdlöst äventyr utan spärrar i hårdrockens tecken…även om jag helst hade velat att Daniel prioriterade färdigställandet av den hett efterlängtade avslutningen på Space-Mullet, men man kan ju inte få allt.

FRANKENSTEIN ALIVE, ALIVE!: THE COMPLETE COLLECTION (HC)
Manus: Steve Niles
Illustration: Bernie Wrightson, Kelley Jones
Förlag: IDW

I mars 2017 avled illustratören och skräckmästaren Bernie Wrightson. Förutom att han var med och skapade Swamp Thing (tillsammans med Len Wein) så gjorde han en minnesvärd och hyllad adaption av Mary Shelleys Frankenstein åt Marvel Comics 1983 (återutgiven av Dark Horse Comics 2008 vid adaptionens 25-årsjubileum). Det tog Bernie sju år att färdigställa 50 detaljerade illustrationer och tillsammans med Steve Niles började han även jobba på fortsättningen Frankenstein Alive, Alive! på IDW 2012. Bernies kamp mot cancern gjorde dock att utgivningen drog ut på tiden och det fjärde och sista numret hann aldrig slutföras av Bernie själv. Med hjälp av tecknaren Kelley Jones (som handplockades för uppdraget av Bernie) färdigställdes dock serien och nu kan vi njuta av den i sin helhet i en härlig inbunden utgåva med mycket skisser och extramaterial.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...