Recensioner

Harrow County, Vol. 7: Dark Times A’Coming

söndag 2 december, kl 21:52 av 0 kommentarer

Emmy anar vad Levi, Odessa och de andra i hennes ”familj” har i kikaren. De försökte få henne att lämna Harrow County och när hon vägrade fanns det inget de kunde göra eftersom de svurit en pakt att aldrig skada en familjemedlem men det finns en annan person med den makten som aldrig varit en del av familjen och även om hon hade varit det så är hon inte den typen som gör saker enligt regelboken. Emmy såg sin syster Kammi dö men har likafullt känt hennes närvaro och när hennes familj nu återbördat henne finns det bara ett sätt att stoppa henne…samtidigt som det är det sista hon borde göra.

Det var ett bra tag sedan jag läste sjätte volymen av Harrow County av Cullen Bunn och Tyler Crook och det är med blandade känslor jag läste sjunde och åttonde volymen av denna mästerliga rysare. Alla bitar faller nu äntligen på plats och Bunn och Crook drar åt tumskruvarna rejält när det gäller insatserna för Emmy, Bernice och alla ”haints” som står under Emmys beskydd. Samtidigt bildar dessa två volymerna avslutningen på denna underbara resa och jag har dragit på det länge för det känns alltid lite vemodigt och bittert att skiljas från en berättelse och karaktärer som hittat en speciell plats i mitt hjärta.

Sjunde volymen är den bästa i hela serien så här långt med flera smärtsamma dödsfall, mod och beslutsamhet samt Crooks fantastiska illustrationer och vattenfärger som gett Harrow County ett alldeles eget stilspråk som tilltalar mig mycket. Precis när man trodde att serien nått sitt ultimata klimax så överraskar Bunn och Crook genom att lägga in ytterligare en växel där insatserna för Emmy blir ännu högre och hade jag inte haft åttonde volymen i beredskap hade jag nog blivit tokig av frustrerad nyfikenhet.

Jag tänkte spara min recension av sista volymen till en annan vecka, då jag även tänker recensera de avslutande volymerna av Southern Bastards och Kill or Be Killed, men för alla er där ute som ännu inte börjat läsa Harrow County så är det ett perfekt tillfälle att plocka upp den nu eftersom Dark Horse Comics börjat publicera lyxutgåvor av serien. Harrow County: Library Edition vol. 1 samlar #1-8 av serien och vol. 2, som samlar ytterligare åtta nummer, dyker upp i mars 2019. Rekommenderas varmt!!!

Manus: Cullen Bunn
Illustration: Tyler Crook
Förlag: Dark Horse Comics
Betyg: 5/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...