Recensioner

Fangs

söndag 11 april, kl 00:20 av 0 kommentarer

En 300 år gammal vampyr och en varulv träffas på en bar och tycke uppstår. Det låter som början på en dålig vits men det är i själva verket starten på Sarah Andersens webbserie Fangs som även getts ut i en nätt liten bok av Andrews McNeel Publishing. En mycket charmig och underhållande bok om två av nattens barn som trots sina olikheter blir det perfekta paret. Det sägs att kärleken övervinner allt men mest handlar ett riktigt förhållande om att man visar en genuin och ömsesidig respekt för varandras differenser och det är det som gör Fangs till en sann kärlekshistoria som känns äkta, plus några sköna skratt på vägen.

Andersen är mest känd för sin omåttligt populära webbserie Sarah’s Scribbles som handlar om hur knasigt det är att bli vuxen och i Fangs har hon valt en mer realistisk teckningsstil där vi i små vinjetter får skratta åt märkliga och dråpliga vardagssituationer som uppstår när en vampyr och en varulv blir sambos.

Vampyren Elsie är tecknad som en klassisk goth-tjej medan varulven Jimmie har drag av en hipster med sin rutiga skjorta, blonda hårsvall och klädsamma skäggväxt. Hon är ett härligt yrväder med fäbless för det teatrala och överdramatiska medan han är en mjukis som hela tiden får kämpa med sina djuriska instinkter.

Under resans gång använder sig Andersen av alla klichéer du kan komma på, plus några till, när det gäller varulvar och vampyrer men levererat men mycket finess och en rejäl glimt i ögat. Det kan röra sig om solljus, vitlök, silver, fullmåne eller att inte fastna på bild men också skillnaden i kroppstemperatur och gemensamma intressen som rör sig åt det blodiga och makabra.

Fangs är en kort bok som du läser igenom i ett nafs men i mina ögon är den ett litet mästerverk. Flera härliga scener och den underbara svarta humorn gör den oemotståndlig och det är en perfekt present till det udda unga paret eller alla som är sugna på en romantisk komedi om en vampyr och en varulv.

Manus: Sarah Andersen
Illustration: Sarah Andersen
Förlag: Andrews McNeel Publishing
Betyg: 5/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...