Recensioner

Power Girl #1

måndag 11 maj, kl 08:00 av 3 kommentarer

powergirl1Så var det dags för ytterligare en ny ongoing-serie från DC Comics, den här gången för Power Girl. Författarna Jimmy Palmiotti och Justin Gray, tillsammans med illustratören Amanda Conner jobbade tidigare ihop på miniserien Terra där Power Girl hade en biroll och som också funkade like som en försmak på denna serie. Jag gillade Terra som jag tyckte var en riktigt bra miniserie, men lyckas trion lika bra eller bättre här som i Terra?

Detta första nummer av Power Girl hinner med en hel del. Man får med lite av Power Girls ursprung, etablera hennes hemliga identitet och civila arbete, lite slagsmål med robotar, en del humor och avslutar med att konfrontera Power Girl med en klassisk DC-skurk. Allt detta hinns med utan att serien tappar vare sig i spänning eller tempo. Den känsla av rak, kul, old-school superhjältestory som fanns i Terra har Gray och Palmiotti behållit och den funkar alldeles utmärkt även för Power Girl.

Amanda Conner, som jag själv upptäckte i och med Terra, är som klippt och skuren för Power Girl. Hon gör ett utomordentligt arbete med illustrationerna och hennes stil, som påminner en del om animationsstilen i Batman: TAS, är något som jag gillar väldigt mycket.

Power Girl #1 är en bra och inte minst underhållande start på en ny serie. Men serietidningar med kvinnliga superhjältar brukar ha vissa svårigheter att bli några större succéer men jag tror att Palmiotti, Gray och Conner här har alla beståndsdelarna för att lyckas. Kanske kan Power Girl om några nummer komma upp i samma nivå som Supergirl som verka ha fått ordning på sin tidning sedan Sterling Gates tog över författandet i december. Med tanke på det här numrets cliffhanger som kommer jag att hålla mig kvar och plocka upp nummer 2 när den kommer nästa månad.

Manus: Jimmy Palmiotti & Justin Gray
Illustration: Amanda Conner
Tusch: Amanda Conner
Färg: Paul Mounts
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. Bergting says:

    Jisses! Hon var bystig! Kul att det är en tjej som ritar, blir lite creddigare då och man slipper kommentarer om mansschauvinism. Palmiotti är ju alltid kul.

  2. Ferdinand says:

    Jag fick rätt stora Terry Dodson-vibbar när jag såg det omslaget.

  3. Tomb says:

    Fast alla som läst Power Girl tidigare är rätt vana vid boobskämten. Det är en del av henne.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...