Recensioner

War of Kings #3

tisdag 26 maj, kl 23:13 av 10 kommentarer

war_of_kings_3_coverRymdsagan War of Kings börjar verkligen ta fart. Tredje numret av huvudstoryn är tveklöst den absolut bästa delen hittills i hela eventet. Och det är inte så konstigt eftersom Abnett och Lanning proppar detta nummer med så mycket kosmiskt stuff så att omslaget nästan buktar ut. Vad sägs om en fight som involverar Starjammers och Guardians of the Galaxy mot Shi’ars Imperial Guard? Kan det blir bättre? Just mötet mellan Rocket Raccoon och Gladiator är något helt fantastiskt bra. På ett humoristiskt sätt. Abnett och Lanning har just förmågan att kombinera humor och storskalig rymdaction och ändå få det att funka till hundra procent. Att de dessutom skriver i princip alla andra titlar i hela crossovern gör det hela ännu bättre. Det blir en betydligt mycket bättre kontinuitet och helhet än om varje titel hade skrivits av olika författare. Nu känns det verkligen att det finns en röd tråd och att alla historierna på något sätt hör ihop och bildar en större helhet. Ni som hoppar över att läsa War of Kings i lösnummer och istället väntar på att allt ska ges ut i samlad form kommer den dagen ha otroligt mycket nöje framför er.

Manus: Dan Abnett och Andy Lanning
Illustration: Paul Pelletier
Tusch: Rick Magyar
Färgläggning: Wil Quintana
Förlag: Marvel
Betyg: 4+/5

Kommentarer

 1. Tomb says:

  Say hello yo my little friend!

 2. Ferdinand says:

  ”I mean. You wouldn’t hurt a cute little mammal with fur this soft, would you?”

 3. Jonas says:

  Jag väntar (otåligt) på samlingen/samlingarna.

 4. Ferdinand says:

  Första samlingen finns ute:
  http://www.marvel.com/catalog/?id=11850

 5. Thomas Fels says:

  Åh, det blir nog att lägga undan en slant. Men en undran, kan War of Kings läsas utan att man måste läsa en massa annat också, för att kunna hänga med?

 6. Ferdinand says:

  Thomas: Tja, både ja och nej. Egentligen kan man väl göra det. Det är en rätt rak och enkel story. Att bara läsa miniserien funkar säkert också, men det blir nog roligare om man läser lite av upptakten i X-men: Kingbreaker och de olika sidohistorierna.

  Även om det funkar att läsa War of Kings utan förkunskap så är det rätt många av Marvels kosmiska karaktärer som är inproppade. Har man noll koll på dessa kan det nog bli lite förvirrande till en början.

  För att få ut max bör du ha läst vad som hänt Havoc i Rise and Fall of the Shi’ar Empire och Emperor Vulcan. För att ha hyfasd koll på allt kosmiskt som hänt de senaste åren är Annihilation och Annihilation Conquest bra att läsa. Sen är det nog vettigt att ha lite koll på Inhumans också.

 7. Jonas says:

  Värt även att läsa Guardians of The Galaxy innan. Kanske inte för att det är måste, utan mest för att det är så bra. Ska få tummen ur och posta något om GoTG inom en snar framtid.

 8. Ferdinand says:

  Just GoTG var den stora överraskningen för mig. Jag hade inte läst den innan jag började köpa War of Kings tie-ins. Grymt bra serie.

 9. Tomb says:

  Vill bara slänga ut att hur de hanterar Darkhawk och ”The Raptors” i War of Kings är riktigt bra. Värt att läsas. Även om man typ aldrig gillat Darkhawk innan.

 10. Ferdinand says:

  Tomb: Jag har har bara läst den första minin med Darkhawk och det första numret av Ascension. Men det var ju definitivt en rätt intressant vändning i Ascension.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...