Recensioner

The Flash #1

onsdag 28 april, kl 14:01 av 5 kommentarer

flash1Så var det dags för ytterligare ett nytt första nummer (det har blivit en hel del första nummer för min del på sista tiden) och den här gången för en tidning som jag sett fram emot ett tag nu, nämligen The Flash #1. Den riktiga omstarten för DC:s snabbspringade hjälte var som bekant i Flash: Rebirth, en miniserie som trots ett par riktigt bra individuella aldrig riktigt lyfte och blev den omstart (i samma stil som Green Lantern: Rebirth) som man hade hoppats på. Men trots det känns The Flash #1 som en bra och ganska lovande start på en ny tidning.  Tonen är mera lättsam än den var i Rebirth, vilket jag tycker passar Flash bättre, och tempot är rätt högt och storyn här känns bra och bjuder också på en intressant cliffhanger emot slutet.

Även om jag kände mig lite besviken när Geoff Johns och Francis Manapul lämnade Adventure Comics för någon månad sen så tror jag inte att de kunde ha valt att en bättre titel att arbeta på. Johns har redan en lovprisad run bakom sig på The Flash för ett par år sedan så har han mycket god inblick i DC:s lilla speedster-värld och Francis Manapul akvarelliknande illustrationer passar utmärkt till Barry Allens värld som handen i handsken.

Men trots en hel del bra grejer så går det inte att komma undan att Flash #1 till stor del består av setup för kommande nummer. Visserligen bra gjort setup, men det finns saker som jag skulle ha sett att Geoff Johns lagt lite mindre krut på men som ändå är viktiga för att förstå Barry Allens nya tillvaro i Coast City, men det dessa saker hade gott kunnat kortas ned med antal paneler. Men numrets cliffhanger känns spännande. Visserligen är det inte första gången som hot från framtiden hotar men Flash har en lång tradition av tidsresor (Cosmic Treadmill någon??). Att det sedan är framtida versioner av klassiska Flash-skurkar som besöker det 20:e århundradet för att arestera Flash för mordet på Mirror Master känns, för mig i alla fall, tillräckligt intressant för att jag ska införskaffa nästa nummer.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Francis Manapul
Tusch: Francis Manapul
Färgläggning: Brian Buccelato
Förlag: DC Comics
Betyg: 3+/5

Kommentarer

 1. Nicke says:

  Ledsen att min kommentar inte har något med det här blogginlägget att göra men:

  Vad hände med han som pluggade på serietecknarskola i USA? Var det Henrik han hette? Det var spännande att följa hans serietecknarresa. Kom han på att han inte hade tid att blogga längre?

 2. Henrik Ö says:

  Nicke: Öh? Henrik heter han (vi är två Henrik på shazam.se) och han bloggade så sent som förra veckan hur det var på sagda serietecknarskola (inlägget heter ”Vikingar vs. Samurajer” och torde fortfarande vara synligt i ”Senaste inlägg”-kolumnen här intill. När du ser det inlägget kan du enkelt klicka på hans namn och se alla andra inlägg han skrivit; de är inte jättemånga men han bloggar definitivt fortfarande regelbundet för oss!

  Johan: Passande också att tempot är högt i nya Flash-tidningen… 😉

 3. Johan says:

  Henrik: Hehe, jo visst är det passande. 🙂

 4. Nicke says:

  Henrik Ö: Åfan, det missade jag helt. Jag kollade på ”Teamet”-sidan och såg att det där bara fanns en Henrik och jag vet att han inte är Henrik Ö.

 5. Henrik Ö says:

  Nicke: Vi får nog snarast ta och ändra på att Henrik J inte är med på Teamet-sidan…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...